xcounter
#

Білорусь виставила дивізіон "Полонезів" на бойове чергування через "складну обстановку" на кордоні

5912
Білоруський "Полонез", фото ілюстративне
Білоруський "Полонез", фото ілюстративне

Це було здійснено у рамках "раптової перевірки готовності", яка стартувала ще 21 червня

Міністерство оборони Республіки Білорусь оприлюднило кадри з коментарем командира їхнього дивізіону ракетних систем залпового вогню "Полонез", який наразі виконує завдання у рамках раптової перевірки готовності з’єднань та військових частин збройних сил країни.

За словами командиру дивізіону, "відповідно до складної обстановки" поблизу державних кордонів, вони вийшли у визначений район з повним боєкомплектом та заступили на бойове чергування. "Готовий виконувати завдання із завдання ракетних ударів на дальність до 300 кілометрів протягом 20 хвилин", — відзначив він.

Читайте також: Білорусь вкотре показала БТР-V2 як альтернативу БТР-82, але машина досі в серію не пішла

Пояснення про "складну" обстановку можна знайти в інформаційному повідомленні від державного прикордонного комітету РБ, що було раніше випущене сьогодні, 28 червня. Там йдеться про те, що нібито РДК ("Русский добровольческий корпус") проводить активну розвідувальну діяльність, зокрема і з виходом до кордону.

І що також білоруські прикордонники фіксують регулярні польоти українських безпілотних літальних апаратів, яким протидіють "штатним озброєнням та технічними засобами радіоелектронної боротьби". Зокрема 26 червня нібито в 150 метрах від кордону їм вдалося "посадити" один з безпілотників, який здійснював розвідку промислових об’єктів та інфраструктури.

РСЗВ
Пуск "Полонеза", фото ілюстративне

Перевірка бойової готовності у Білорусі стартувала 21 червня, станом на 25 червня дослідниками з "Беларускі Гаюн" була зафіксована така активність білоруських військ у рамках цієї "раптової" події — декілька гелікоптерів, дивізіон ЗРК С-300ПС, батарея РСЗВ град і батальйон 38-ї десантно-штурмової бригади включно з іншими підрозділами.

Нагадаємо, що "Полонез" — це білорусько-китайська система залпового вогню, вперше представлена у 2015 році. У 2017 були проведені перші пуски удосконаленої системи на шасі МЗКТ-7930 зі збільшеною з 200 до 300 км дальністю дії.

Читайте також: Як Білорусь в 2018 році зробила робота під кулемет від Ка-29, а потім РФ вкрала елемент розробки