xcounter
#

Білорусь хоче придбати у Росії ЗРК С-400 на залишки від "ядерного" кредиту

ЗРК С-300 "Триумф"
ЗРК С-300 "Триумф"
1805

Білорусь хоче купити у кредит російську систему ППО С-400. На залишок коштів від будівництва атомної електростанції, який становить десь від "300 млн до 500 млн доларів"

Про це заявив президент Білорусі Олександр Лукашенко, повідомляє defenseworld.net 10 серпня.

С-400
Грошей немає, але ЗРК С-400 потрібен, каже президент Білорусі

"Таке питання було поставлено перед президентом Росії - щоб за розумною ціною, за кредит - тому що у нас зараз таких грошей немає. Але ми ведемо діалог з ним (з президентом Російської Федерації), про те, щоб С-400 були поставлені у Республіку Білорусь ", сказав Лукашенко у ході спілкування з громадськістю та ЗМІ у понеділок. "С-400 має для нас великий інтерес, і я впевнений, що ми отримаємо ці комплекси", додав він.

Читайте також: Український ЗРК з дальністю у 100 км від ДККБ "Луч": готовність за 2 роки та $40 млн (відео)
ЗРК С-400
Пуск ЗРК С-400. "Я впевнений, що ми отримаємо ці комплекси", каже Лукашенко

За словами Лукашенка, кошти російської держпозики, яка раніше була виданий на будівництво БелАЕС, можуть бути використані для закупівлі ЗРК С-400 та інших сучасних озброєнь РФ. "На атомній електростанції ми заощадили купу грошей. Але була обіцянка від Путіна: ось вам кредит на атомну електростанцію в розмірі 10 мільярдів доларів, і скільки заощадите, можете витратити на інші проекти", повідомив він.

"Там залишиться від 300 млн до 500 млн доларів - пристойна сума, яку ми направимо на закупівлю військової техніки, у тому числі комплексів С-400", вважає він.

14 січня командувач ВПС і військами ППО Білорусі Ігор Голуб повідомив, що Білорусь планує укласти з Росією контракт на поставку комплексів С-400 і комплексів "Панцир-С". Якщо Білорусь підпишеться на покупку С-400, вона стане четвертим іноземним замовником С-400 після Китаю, Індії та Туреччини.

З огляду на напружені відносини між Білоруссю і Заходом, ЗРК С-400 буде позиціонуватися як потужний засіб стримування бойових літаків НАТО.

Читайте також: Український ЗРК на базі ракети "Корал" може бути створений вже за 2 роки: близько 70% майбутнього комплексу вже розроблено