xcounter
#

ЗСУ ще не отримали ATACMS, а Кремль уже лякає цими ракетами "хороших росіян"

30884
Запуск тактичної ракети MGM-140 ATACMS із системи M270, ілюстративне зображення з відкритих джерел
Запуск тактичної ракети MGM-140 ATACMS із системи M270, ілюстративне зображення з відкритих джерел

РФ готує чергову пропагандистську "поробку", яка може "вистрілити" в цілком неочікуваному напрямку для Кремля

У відкритому доступі з’явилось відео, яке вказує – пропаганда Кремля уже почала лякати своїх громадян тим, що Збройні Сили України начебто отримали від США тактичні ракети типу MGM-140 ATACMS із дальністю стрільби до 300 кілометрів.

Рашистські пропагандони говорять, що ЗСУ неодмінно застосують такі ракети не тільки для ударів по окупованому Криму, але й битиму по інфраструктурним об’єктам на території РФ, від Ростова до Смолєнска. Тому звичайним оркам потрібно бути "бдітєльними". Хоча раз на те пішло, Збройні Сили України не мають ракети ATACMS, а для удару по аеродрому в Саках був задіяний ракетний комплекс українського виробництва.

Читайте також: РФ уже 2 тижні не використовує Ту-160 і Ту-22М3 для ударів по Україні: розвідка пояснила причину

Наче як у розвиток теми у відкритому доступі також з’явились фото "методичок" для жителів тимчасово окупованого Криму, укладених "на випадок надзвичайних ситуацій".

Ці "методички" в цілком радянському закликають своїх читачів покласти у "тривожний чемодан" сірники, ліхтарик та радіоприймач. Ну і також – створити запас продуктів, для приготування яких "потрібен мінімальний запас води", або взагалі не вода не потрібна.

Якщо дивитись на ці "поробки" чисто з "військово-політичної" точки зору, то ситуація виглядає так – Кремль готує "підгрунтя" для продовження заходів "прихованої мобілізації" та виправдання можливого удару тактичною ядерною збоєю по Україні. Але якщо дивитись на ці "поробки" з психологічної точки зору, то ситуація виглядає значно тоншою та цікавішою.

Транспортно-заряджальна машина до ОТРК "Искандер", яку рашисти "стукнули" в ДТП 11 серпня у районі міста Армавір у Краснодарському краї РФ

Внутрішня політика та лояльність до режиму Путіна до лютого 2022 року трималась на двох китах – "великодержавність" та комфорт. Просто для кожної страти російського суспільства поняття "комфорт" виражалось по-своєму: для умовних "золотої молоді" чи "хороших русскіх" - можливість вільно їздити на Захід для шопінгу та відпочинку, для жителів депресивних регіонів – "гульнути на славу" за рахунок набраних позик.

А тепер кремлівські пропагандони пропонують своїм співвітчизникам відмовитись від комфорту, та бігом укладати "тривожний ящик" та недоторканний запас продуктів. І так виходить, що так "підважується" перша умова лояльності путінському режиму – комфорт.

Запуск рашистських ракет С-300 з території Белгорода у бік Харкова у ніч проти 8 серпня 2022 року, автор фото - Вадим Беліков, дата публікації - 10 серпня 2022 року, першоджерело - "Суспільне. Новини"

Більш того – ситуація, коли держава начебто із потужною ППО та "аналогов нєт" ракетами починає закликати своїх громадян складати "тривожні чемоданчики", не пропонуючи натомість ніякого захисту – так власне і "великодержавність" як друга умова лояльності режиму Путіна теж підважується.

Відповідно, такою пропагандою серед лояльних громадян Кремль не зможе "підняти градус мобілізації", бо ця аудиторія буде залякана міццю Збройних Сил України. Але є "неочікуваний" прошарок росіян, який якраз і може "клюнути" на подібні "поробки".

Запуск тактичної ракети MGM-140 ATACMS із системи M270, ілюстративне зображення з відкритих джерел

Як не дивно, тут мова саме про умовних "хороших русскіх". Які в своїх публічних розмовах з однієї сторони наче і не заперечують злочини армії РФ на землі України, зокрема в Бучі або під час ракетного удару по Вінниці. Але з іншої сторони – і самі починають ремствувати, що мовляв, у прикордонних районах РФ теж "прилітає", і там люди начебто страждають. І таким чином прямо говорячи – мовляв, "обидві сторони конфлікту по-своєму винні".

Від такої "гібридної" позиції до лояльності Путіну, як може зауважити читач – лише один такт. Тому, схоже, пропаганда про "АTACMS в ЗСУ" та "тривожні чемоданчики" в першу чергу "пригасить" "опозиційність" серед "хороших русскіх", та зробить їх фактично лояльними до Путіна. Навіть якщо сам Кремль на такий ефект взагалі не розраховує.

Запуск тактичної ракети MGM-140 ATACMS із системи M142 HIMARS, ілюстративне зображення з відкритих джерел
Читайте також: Скільки коштуватиме повноцінна оборона Харкова від ракетних обстрілів рашистів