xcounter
#

РФ уже 2 тижні не використовує Ту-160 і Ту-22М3 для ударів по Україні: розвідка пояснила причину

182316
Російські Ту-160, ілюстративне фото з відкритих джерел
Російські Ту-160, ілюстративне фото з відкритих джерел

Пілоти російських бомбардувальників уже готуються "відмазуватись" перед Гаагою, що вони "просто виконували наказ"

Як можемо встановити з відкритих джерел, збройні сили РФ уже два тижні підряд не застосовували свої стратегічні бомбардувальники типів Ту-22М3, Ту-95МС або ж Ту-160 для виконання безпосередніх ударів по території України. Востаннє пуски ракет типу Х-22 (носіями яких є Ту-22М3) були зафіксовані 28 липня, пуски ракет типу Х-101 (із Ту-95МС чи Ту-160) – 2 серпня 2022 року.

Пояснити таку "оперативну паузу"можна було б ситуативним дефіцитом крилатих ракет для нових ударів по Україні. Але Головне управління розвідки Міноборони України дало значно цікавіше пояснення такій "оперативній паузі".

Читайте також: Без комплектуючих з України росіяни не здатні обслуговувати навіть свої Ту-134 для генералів
Російські Ту-22М3 із складу 52-го важкого бомбардувального авіаполку на аеродромі "Шайковка", ілюстративне фото з відкритих джерел

За даними наших розвідників, пілоти стратегічної авіації ЗС РФ уже дійшли до тої стадії еволюції, коли вони зрозуміли – саме на них впадуть усі «кінці» щодо злочинних ударів по території України, що призвели до жертв серед мирного населення.

Щоправда, при цьому орки-пілоти стратегічних бомбардувальників, як прямо випливає з повідомлення ГУР МОУ, розподілилась на дві фракції. Перша – шукає документальні підтвердження того, що бомбити мирне населення їм напряму наказало командування. Очевидно – для Гааги, щоб відмазуватись в стилі нацистів "ми лише виконували накази".

Друга фракція – значно розумніша, ті просто заносять хабарі усім, кому потрібно та можливо, щоб стерти про себе будь-які згадки в документах. Схоже, у цієї фракції логіка така – "якщо по документам не проходить, то значить не відповідатиме за бомбардування України".

Російський Ту-160, ілюстративне фото з відкритих джерел

Втім, деяким пілотам бомбардувальників рашистів зайва суєта тільки нашкодила. Бо ГУР МОУ заодно видала у відкритий доступ імена деяких із російських авіаторів, що були задіяні для ударів по Україні. Наприклад, стало відомо, що 22-ою важкою бомбардувальною авіаційною дивізією, що базується на аеродромі "Енгельс", командує гвардії полковник Микола Варпахович.

По 121-ому важкому бомбардувальному авіаційному полку є такі дані: командир авіаполку гвардії полковник Скітський Олег, помічник штурмана авіаційної ескадрильї на Ту-160 – капітан Соколов Сергій, помічник командира корабля авіаційного загону авіаційної ескадрильї на Ту-160 – старший лейтенант Станіслав Будко.

Російський Ту-160, ілюстративне фото з відкритих джерел

Замполіт 52-го важкого бомбардувального авіаційного полку, що базується на аеродромі "Шайковка" та озброєний Ту-22М3 – підполковник Субботін Іван.

Читайте також: Скільки ракет залишилось у рашистів: тепер про це говорить ГУР МОУ