xcounter
#

Скільки ракет залишилось у рашистів: тепер про це говорить ГУР МОУ

11009
Пуск ворожого ОТРК "Искандер", ілюстративне фото довоєнних часів
Пуск ворожого ОТРК "Искандер", ілюстративне фото довоєнних часів

Кремль намагається перевести економіку "на воєнні рейки", бо "не витягує" війну на радянських запасах

Головне управління розвідки Міноборони України вважає, що з початку широкомасштабного вторгнення ворог витратив в Україні від 55 до 60% запасів високоточного озброєння.

В першу чергу, мова про ракетні комплекси "Искандер" та "Калибр", крилаті ракети повітряного базування типів Х-101 та Х-555. Про це під час брифінгу заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький, пише АрміяInform.

Читайте також: Західні аналітики оцінили, скільки ще ракет Х-22 залишилось у рашистів (фото)
Крилата ракета типу Х-101 під крилом стратегічного бомбардувальника Ту-95МС, ілюстративне фото довоєнних часів

Представник ГУР МОУ, що найбільше росіяни відстріляли саме "Іскандерів", тому інтенсивність застосування цих ракетних комплексів значно просіла. Поновити свої "довоєнні" запаси високоточних ракет Кремль не може через "технологічні" причини та санкції Заходу. Тому рашисти і були вимушені розконсервувати свої старі радянські ракети типу Х-22.

В свою чергу, як каже Скібіцький, оцінити реальний запас некерованих реактивних снарядів до РСЗВ типу "Град", "Смерч" та "Ураган", і також – некерованих авіабомб радянського виробництва – повністю оцінити на даний момент неможливо.

Але сама спроба Кремля перевести економіку РФ на "військові рейки" означає, що держава-агрессор уже "не витягує" ведення війни навіть на запасах, що лишились як "спадок" від СРСР.

Рашистські Су-34 скидають некеровані авіабомби, ілюстративне фото довоєнних часів
Читайте також: Нашкребти "гарматного м’яса", або як насправді відбувається "економічна мобілізація" Кремля