xcounter
#

"Укроборонпром" купить послуги по оцінці вартості майна своїх підприємств

3017
Оцінка майна оборонних заводів – необхідний крок на шляху до трансформації українського ОПК
Оцінка майна оборонних заводів – необхідний крок на шляху до трансформації українського ОПК

Однак, така оцінка буде проведена лише для дев’яти підприємств, що входять до складу Концерну

Концерн "Укроборонпром" планує закупити послуги по оцінці вартості майна своїх підприємств. Як свідчать дані в системі Prozorro, аукціон за цим тендером має стартувати завтра, 13 квітня цього року.

Очікувана вартість закупівлі – 2,52 мільйони гривень, строк виконання робіт – окреслений проміжком до 31 грудня 2021 року. У тендерній документації вказано, що "послуги надаються за результатами конкурсу протягом 60 календарних днів з дати укладання договору".

Читайте також: За три місяці поточного року Збройні Сили отримали батальйонний комплект танків
Модернізовані Т-72 виїжджають із воріт Київського бронетанкового заводу

На сторінці закупівлі є ще така примітка – "Конкурс не підпадає під дію Закону України "Про публічні закупівлі", оскільки за результатами цієї процедури ДК "Укроборонпром" не має наміру укладати договір.

Конкурс проводиться в інтересах підприємства Концерну, які не є замовниками в розумінні Закону, оскільки здійснюють свою діяльність на промисловій/комерційний основі та не підпадають під визначення наведене у пункті 11 частини першої статті 1 Закону".

Катер ВМС України "Прилуки" і тральник "Генічеськ" прибувають для проведення ремонту на ДП "Миколаївський суднобудівний завод"

По яким саме заводам Концерн "Укроборонпром" хоче провести оцінку майна, розкриває текст тендерної документації: мова про ДП "Житомирський бронетанковий завод", ДП "ХКБМ ім. О.О. Морозова", ДП "НВК газотурбобудування "Зоря" - "Машпроект", ДП "Укроборонсервіс", ДП "Київський бронетанковий завод", ДП "Конотопський авіаремонтний завод "Авіакон", ДП "Антонов", ДАХК "АРТЕМ" та ДП "Завод ім.В.О. Малишева".

Оцінка їх майна має відбуватись для "цілей МСФЗ", себто – для внесення даних у фінансову звітність цих підприємств.

Поки цехи Заводу імені Малишева зараз стоять порожні та без робочого завантаження, "Укроборонпром" проведе оцінку їхньої вартості

Але чому послуги оцінки купуватимуться лише для дев’яти підприємств "Укроборонпрому", і як саме відбуватиметься така оцінка майна заводів – питання відкрите.

Слід нагадати, що наприкінці листопада 2020 року "Укроборонпром" як юридична особа переписав на себе виробничі приміщення "Антонова", "Харківського конструкторського бюро з машинобудування ім. Морозова", "Зорі-Машпроект", "Заводу ім. Малишева", "Житомирського бронетанкового заводу", "Львівського авіаційного заводу" та ще десятків оборонних підприємств по всій країні.

Основний профіль робіт Житомирського бронетанкового заводу - оновлення та модернізація БМП-1 та БМП-2

Такий крок керівництво "Укроборонпрому" тоді мотивувало тим, що оборонні держпідприємства не можуть вказувати себе власниками нерухомого майна, відповідно його (нерухоме майно тобто) потрібно реєструвати на Концерн як орган управління.

Але з цього випливає, що лише майже за півроку після перереєстрації на себе нерухомого майна підпорядкованих заводів Концерн "Укроборонпром" як орган управління вирішив навести лад бодай із показниками вартості чільних державних підприємств вітчизняного ОПК.

Ка-27ПС військово-морських сил України на заводі "Авіакон"

Скільки часу знадобиться "Укроборонпрому", щоб провести оцінку майна усіх підприємств зі своєї структури – питання відкрите.

Читайте також: "Трансформація "Укроборонпрому" в холдинг - це непрозоре поглинання майна в адміністративному порядку" - аналіз УСПП