xcounter
#

​Укроборонпром прокоментував переписування майна заводів: коли відповідь створила ще більше запитань

Мустафа Найем - директор з управління активами "Укроборонпрому"
Мустафа Найем - директор з управління активами "Укроборонпрому"
7301

Директор з управління активами "Укроборонпрому" Мустафа Найем прокоментував скандал навколо нерухомості

Інформація з державних реєстрів, яка свідчать про те, що власником сотень виробничих комплексів тепер є ДК "Укроборонпром", а не самі заводи, була прокоментована директором з управління активами "Укроборонпрому" Мустафою Найемом.

Ця відповідь, яку сам Найем назвав офіційною, стала реакцією на публікацію Defense Express. Проте насправді вона створила ще більше запитань.

Читайте також: ​Укроборонпром потайки відібрав нерухомість заводів по всій країні: під ударом "Антонов", ХКБМ, Завод ім Малишева та інші (документ)
ДП
З огляду на дані держреєстів "Антонов" залишився без частини цехів

"Під час реєстрації нерухомого майна державні підприємства НЕ МОЖУТЬ вказувати власником себе, а мають - і це пряма вимога законодавства - зазначати орган управління, який визначений державою [ред. - ДК "Укроборонпром"]", - заявив Мустафа Найем.

Проте, якщо це правда, то чому на ДП "Антонов" у тому ж держреєстрі "записаний" аеродром у Києві (кадастровий номер: 8000000000:75:383:0055).

А виробничі цехи та елінги "Антонова" тепер фігурують у власності не самого ДП "Антонов", а ДК "Укроборонпром", як окремої юридичної особи.

Або чому у кількох метрах від самого Мустафи Найема держкомпанія "Укрспецекспорт", також вказує себе, як власника приміщень на Дегтярівській 36.

Тобто твердження директора з управління активами "Укроборонпрому", що "під час державної реєстрації права власності на нерухоме майно наші підприємства ЗАВЖДИ вказували і вказують власником державу Україна в особі відповідного органу управління - Концерн "Укроборонпром" - є неправдивим, про що свідчать державні реєстри.

Також маємо зазначити, що це вже не перший випадок інформаційної маніпуляції з боку керівництва "Укроборонпрому".

Наприклад, нещодавно виконувач обов'язків генерального директора "Укроборонпрому" Ігор Фоменко повідомив неправдиву інформацію щодо внесків, які концерн збирає з підприємств, що входять до його складу. Очільник концерну "забув", що сам окремим наказом регулярно визначає їхній розмір.

Водночас Defense Express чекає відповіді на власні звернення до державних органів влади та самого "Укроборонпрому" стосовно правомірності оформлення держконцерну на свою юридичну особу виробничих приміщень заводів по всій країні.

ЖБТЗ
Вся нерухомість ЖБТЗ тепер записана за "Укроборонпромом"

Зазначимо, що у випадку корпоратизації підприємств, яку запланував провести концерн, все їх майно буде оцінено. Якщо ж виявиться, що вся нерухомість тепер знаходиться у власності "Укроборонпрому", а не самого заводу, то вартість підприємства буде близька до "нуля".

Читайте також: "Повітряна подушка" з "Нептуном": миколаївський ракетний катер "Богомол"