xcounter
#

У Кремлі визнали - санкції створюють "певне напруження" для виробництва зброї, але не узгодили як вирішити цю проблему

11339
У Кремлі визнали - санкції створюють "певне напруження" для виробництва зброї, але не узгодили як вирішити цю проблему

Схоже у Кремлі ще досі не знають, як виходити з глухого кута санкцій

Після цілої низки заяв Кремля, що санкції Заходу відносно імпорту до РФ комплектуючих аж ніяким чином не вплинуть на випуску озброєння, у Москві почали говорити про "певне напруження". Зокрема голові міністерства промисловості та торгівлі Денісу Мантурову поставили питання щодо стійкості військово-промислового комплексу РФ в умовах ембарго.

"Що стосується наших підприємств і виконання завдань для Міністерства оборони РФ, то, звісно, є певна напруга щодо певної комплектації, компонентів", - заявив він в інтерв'ю місцевим ЗМІ.

Читайте також: У РФ заявили, що Індія не відмовилась від контракту на С-400

Але одразу спробував заспокоїти, мовляв, є достатній запас на певний період адаптації, а робота над випуском необхідних компонентів вже у РФ йде і вкрай напружена. Тобто РФ намагається самостійно випускати всі необхідні комплектуючі.

опк рф
Для того щоб щось випускати РФ спочатку треба вирішити проблему із західними верстатами, які складають 90% їх виробничого парку

Вкрай цікаво, що одночасно з ним очільник найбільшої у РФ суднобудівної компанії "Объединенная судостроительная корпорация" Алєксєй Рахманов у кулуарах заходу під назвою "Армия-2022", який організовує рашиське міноборони, відповів місцевим журналістам зовсім інше.

За його словами деталям, які виявились заблоковані санкціями знайшли аналоги у "дружніх країнах". А також використовуються "різні нестандартні рішення". І варто нагадати, що все російське суднобудування вкрай міцно роками сиділо на імпортних двигунах, навігаційних системах, рульових механізмах та інших агрегатах та вузлах.

суднобудування рф
У російських кораблях у більшості випадків з російського - лише корпус

Буквально у середині червня той же Рахманов повідомив, що залежність від іноземних комплектуючих становить 50%. Інші представники суднобудівної галузі, в першу чергу цивільної, зокрема очільник Виборзького суднобудівного заводу, заявляли значно більше цифри - 90%.

З огляду на те, що два російські чиновники високого рангу одночасно на схожі питання дають абсолютно різні відповіді, схоже, що чіткого плану у Кремля щодо подолання ембарго і досі немає.

Читайте також: "Роскосмос" вперше показав нарис російської орбітальної станції: коли вся космонавтика у вигляді макету