xcounter
#

Ремонтні заводи РФ відмовляються лагодити мотлох російської армії: стало зрозуміло, навіщо Кремлю мобілізація підприємств

Ремонтні заводи РФ відмовляються лагодити мотлох російської армії: стало зрозуміло, навіщо Кремлю мобілізація підприємств
7153

Директори ремонтних заводів РФ бідкаються, що їм привозять обгорілий мотлох, а запчастин для ремонту вже немає

У РФ зафіксоване масова відмова підприємств проводити ремонт пошкодженої військової техніки та озброєння. Директори ремонтних заводів дали вказівку не приймати її на ремонт, офіційно аргументуючи це відсутністю компонентів та недостатньою кількістю грошей, які виділяються на роботу.

Як повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України це стало наслідком повального розукомплектування пошкодженої техніки ще у військах, в результаті чого на ремонтні заводи зазвичай прибувають лише обгорілі корпуси. Все інше здається російськими військовими на металобрухт або просто обмінюється на алкоголь.

Читайте також: Українцям дозволять вільне носіння пістолетів: чого чекати на прикладі Естонії

бронетехника РФ
Одне з рідкісних фото транспортування підбитої бронетехніки РФ, березень 2022 року

"Врятувати ситуацію командування намагалося за допомогою спеціально створених ремонтних бригад, які мали б відновлювати техніку поблизу зон бойових дій. Проте корупція і жага до наживи серед військового керівництва РФ звели цю спробу нанівець", - йдеться у повідомленні розвідників.

Але варто зазначити, що виїзні ремонтні бригади можуть у польових умовах здійснити ремонт лише легкоушкодженої техніки та провести заміну у зборі окремих вузлів та агрегатів. А військова техніка зі значними пошкодженнями може ремонтуватися виключно на спеціалізованих підприємствах.

рембригада РФ
Робота російськом рембату у польових умовах

Також важливий аспект в організації ремонту пов'язана з тим, що військова промисловість РФ не подолала залежність від імпорту західних комплектуючих. Ембарго з боку Заходу та вихід з країни підприємств вкрай ускладнило отримання цілого ряду комплектуючих, починаючи від мікроелектроніки, завершуючи банальними метізами.

Цікаво, що інформація від Головного управління розвідки цілком пояснює рішення Кремля щодо проведення фактичної мобілізації підприємств. Вже у найближчий час у РФ очікується прийняття закону, який дозволить зобов'язувати будь-яких юридичних осіб укладати контракти за держзамовленням на умовах військових.

Більше того, для їх виконання дозволяється залучати робітників до нічних змін, а також робіт у свята та вихідні дні, змінювати відпустки. Водночас жодною мірою не обумовлюються компенсації за понаднормовий робочий час. Також законом передбачена можливість проведення розконсервації матеріальних цінностей державного резерву, мобілізаційних потужностей та об'єктів.

Читайте також: Росіяни можуть бити ракетами Х-22 по зерновозам, захисту поки нема