xcounter
#

Путін прогнувся під Пригожина: тепер у РФ за "зеки" щодо "вагнерівців" будуть давати по 7 років в'язниці, а за "фейки" - 15

2024
Путін прогнувся під Пригожина: тепер у РФ за "зеки" щодо "вагнерівців" будуть давати по 7 років в'язниці, а за "фейки" - 15

Запровадження покарання за "дискредитацію" та "фейки" проти "добровольчих загонів" у РФ запропонував сам ватажок "вагнерівців" Пригожин й тому підпис під цим законом Путіна дещо більше за просто зміни законодавства

Ватажок рашистів Путін все ж таки підписав закон, який вводить посилену відповідальність за так звану "дискредитацію учасників СВО".

За ним у випадку повторного порушення вводиться посилене покарання у вигляді до 7 років позбавлення волі, при цьому саджати будуть не тільки за вислови проти збройних сил, але й так званих "добровольчих загонів". Більше того відомі норми відносно "фейків", за якими можливо отримати строк до 15 років, також розповсюдились й на такі угрупування.

Читайте також: Є варіант, як Україна може мати від США більше озброєння за "символічну" ціну навіть якщо у Вашингтоні переможуть критики

Відповідний федеральний закон щодо змін у кримінальний кодекс був доволі швидко прийнятий у двох палатах російського парламенту, 14 та 15 березня, а підписаний й набрав чинности сьогодні, 18 березня. При цьому ініціював його сам ватажок "ЧВК "Вагнер" Пригожин, який наприкінці січня звернувся з відповідною "пропозицією". Й справа в тому, що самі "вагнерівці" у РФ були легалізовані саме як "добровольчі загони". Й таким чином підпис Путіна під цим законом є дещо більшим за просто введення нового покарання.

Пригожин
Пригожин активно будує свою драбину до влади з трупів

А за цим алгоритмом будь-яке висловлювання проти "СВО" означає отримання штрафу у вигляді від 30 тисяч до 50 тисяч рубів (390-650 доларів), а у випадку повторного "порушення" протягом року - вже реальний строк. У випадку "фейку" - від 700 тисяч до 1,5 млн рублів (9-19,5 тисячі доларів), а потім позбавлення волі.

Й схоже, що у Кремлі створили просто нескінченний конвеєр з поповнення рядів зеків на фронті. При цьому вербування у в'язницях тепер займається не Пригожин, а саме міноборони РФ й робить це взагалі навіть без формальної згоди засудженого.

зеки сво
Не подобається "СВО" - отримав строк і вже с в'язниці на передову

Ситуацію поглиблює й те, що у РФ розквітла практика доносів, станом на серпень минулого року було відомо, що "Роскомнадзор" отримав з початку 2022 року 145 тисяч доносів, а зараз, хоча й статистику не публікують, відомо про те, що росіяни пишуть доноси не тільки на колег чи друзів, а й на власних батьків та дітей.

Також російські силові органи публічно виплачують нагороду за такі доноси, наприклад, у Комі за "повідомлення про правопорушення" виплачують 3000 рублів (39 доларів). При цьому для формування доносу можливо навіть не виходити з дому, а просто слідкувати за повідомленнями у соціальних мережах. Але зрештою рашисти самі хотіли "як діди".

Читайте також: ЗСУ використовують наземні дрони-камікадзе: німецький "Голіаф" на нових технологіях (відео)