xcounter
#

ПС США повинні мати більше нової високоточної зброї, щоб протистояти РФ та Китаю

762
Сподіватися на одні лише малопомітні винищувачі в майбутньому не варто
Сподіватися на одні лише малопомітні винищувачі в майбутньому не варто

Нова зброя повинна ефективно діяти в умовах роботи ворожих засобів ППО та ПРО та знищувати сучасні високомобільні та добре укріплені цілі

Повітряні сили США потребують високоточних боєприпасів нового покоління (Precision-guided munitions – PGM) для ефективного стримування та боротьби з такими країнами, як Китай та Росія. Таку думку висловили в американському Інституту Мітчелла, повідомляє видання Flight Global.

JDAM бомби
JDAM – комплект обладнання на основі технології GPS для переобладнання бомб в "розумну" зброю

Так, стверджується, що такі системи, як Boeing Joint Direct Attack Munition (JDAM), не будуть достатньо ефективними для використання в умовах сьогоднішньої високої конкуренції, зокрема проти нових засобів протиповітряної та протиракетної оборони.

Читайте також: Краса високоточної зброї: американські ракети та бомби в ефектних фото "за секунду до"

Зазначається, що ПС США мають зробити ставку передусім на крилату зброю середньої дальності від 90 до 460 км, що дозволить ударним літакам залишатися поза зоною точкового захисту цілі.

AGM-158 ракета
Влучення у ціль ракети AGM-158

Також нове сімейство високоточної зброї повинно бути малопомітним, щоб мати змогу уражати засоби ППО противника та бути ефективним проти цілей, які "стають все більш мобільними, постійно переміщуються, укріплені або ж приховані".

Також зазначається, що у майбутньому буде небезпечно покладатися лише на малопомітні літаки зі зброєю ближнього бою. Зокрема, у війні проти Китаю чи РФ запаси таких ракет, як AGM-158, будуть дуже швидко виснажені і малопомітний літак у результаті залишиться "поза бойовими діями".

F-22 винищувачі

"Комбінація боєприпасів, що включає більшу кількість доступних боєприпасів середнього радіуса дії, створить більше можливостей для винищувачів ПС", – йдеться у повідомленні.

Читайте також: "Конвеєрне бомбардування": американські B-1B літали до Литви для "прицілювання" по об’єктам РФ (відео)