xcounter
#

Повітряні Сили ЗСУ ще до війни отримали методику, як збивати "Калібри" рашистів

16741
Винищувачі Су-27 патрулюють небо України, фото – прес-служба 831-ої бригади ПС ЗСУ
Винищувачі Су-27 патрулюють небо України, фото – прес-служба 831-ої бригади ПС ЗСУ

Нашим пілотам доводиться проявляти вигадливість, щоб за технологічного відставання збивати крилаті ракети ворога

Повітряні Сили ЗСУ, зокрема винищувальна авіація, проявляють буквально чудеса майстерності, знищуючи крилаті ракети ворога типу Х-55, Х-101 чи КР морського базування "Калибр".

Захисники нашого неба роблять по суті неможливе, знищили уже 129 крилатих ракет ворога. І тут своєрідний ключ до розгадки може дати ось така репортажна публікація інформагентства АрміяInform.

Читайте також: Росіяни "переплутали" Одещину з "авіаносцем НАТО" і втратили уже вісім надзвукових ракет "Оникс"
Орки втратили уже 130 крилатих ракет, збитих зокрема Повітряними Силами ЗСУ

Автори публікації говорять, що поспілкувались з льотчиками однієї з бригад винищувальної авіації Повітряних Сил. Якої саме бригади – уточнювати не стали.

Зате розповіли таку цікаву деталь: що пілотів-винищувачів на початку вторгнення РФ в Україну, зібрали, провели заняття, розповіли та показали на тренажерах, що слід враховувати під час перехоплення крилатих ракет. Заняття виявилось результативним, якщо за декілька днів наші винищувачі таки почали перехоплювати ворожі КР.

І з цього пасажу випливає такий цікавий висновок – Повітряні Сили ЗСУ ще до вторгнення РФ отримали методику, як збивати крилаті ракети рашистів, і навіть встигли відповідно "перепрошити" свої тренажери.

Рашистський бомбардувальник Ту-95МС з крилатими ракетами Х-101, ілюстративне фото довоєнних часів

В тексті публікації є ще один цікавий пасаж: один із льотчиків-героїв матеріалу розповідає, що ворожі КР пролетіли буквально над його летовищам в перші години війни, і що звук від цих ракет був схожий на звук від L-39.

Але тут виникає логічне питання – а які знання використовував пілот, щоб розрізнити звук від КР та звук від "Альбатроса". Схоже, якісь тренінги по темі протидії КР рашистів наші льотчики пройшли і до війни.

Пуск ворожої ракети "Калибр", ілюстративне фото довоєнних часів

Щоб збивати крилаті ракети орків, нашим пілотам доводиться проявляти вигадливість на тлі технологічного відставання від ворога.

Щоб "засікти" саму КР, на винищувачі потрібно спочатку увімкнути квантову оптико-локаційну станцію, здатну "бачити" тепловий слід. Бо радіолокаційний прицільний комплекс не завжди може "побачити" КР ворога, які зазвичай летять на малій висоті.

Винищувач МіГ-29 Повітряних Сил ЗСУ, фото ілюстративне
Читайте також: Моряки ВМСУ поставили новий рекорд по збитим крилатим ракетам рашистів