xcounter
#

Повітряні Сили вишколюють курсантів та готуються до повітряного параду на День Незалежності

2748
Майбутні льотчики проходять польоти на усіх типах літаків, якими володіють ЗСУ
Майбутні льотчики проходять польоти на усіх типах літаків, якими володіють ЗСУ

На проходження польотної практики в частинах Повітряних Сил та армійської авіації прибуло одразу 400 льотчиків-курсантів

Харківський національний університет Повітряних Сил імені Івана Кожедуба проводить зараз інтенсивну льотну практику своїх курсантів, котрі проходять навчання на 2-4 курсах.

Ця практика проходить на семи аеродромах Повітряних Сил та чотирьох летовищах армійської авіації Сухопутних військ ЗСУ.

Читайте також: Повітряні Сили України вдруге за останні два тижні піднімали у повітря розвідники Су-24МР
Льотчики-курсанти узгоджують свої дії під час майбутнього польоту в складі пари, фото - прес-служба Повітряних Сил

Щотижня, як пише АрміяInform, курсанти 4 та 5 курсів виконують по 3-4 льотні зміни. Наліт на одного льотчика наприкінці програми вивізних польотів складе понад 200 годин.

Льотна підготовка курсантів випускного курсу проводиться на 4 типах літаків - Су-25, МіГ-29, L-39 та Ан-26, ну і також – на вертольотах типу Мі-2 та Мі-8.

Політ на низьких висотах - найперший навик, який відпрацьовують курсанти Харківського університету Повітряних Сил на літаках L-39

Відомо, що курсанти 2-го курсу Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба зараз проходять первинне навчання на одномоторних літаках типу AT-3, R-300, P2002FJ, K-10, ХАЗ-30 в 4 льотних школах.

Курсанти 3-го курсу за профілем транспортної авіації проходять льотне навчання у 2 цивільних льотних школах на одномоторних та двомоторних літаках типу XIAT-650, K-10, AT-3, R-300, BE-79 та P2006T.

Один із літаків Ан-26 транспортної авіації Повітряних Сил, що задіяниі для льотної практики курсантів Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба

Загалом на поточну льотну практику вийшло близько 400 курсантів льотного факультету.

Цікаво, що паралельно прес-служба 299 бригади тактичної авіації розповіла про інший формат підготовки своїх льотчиків.

Формально - ланка в чотири штурмовики Су-25 готується до участі у повітряній частині параду на День Незалежності 24 серпня цього року. Але по факту - пілоти цієї бригади відпрацьовують польоти ланками в чотири літаки і для того, щоб використати цей навик у реальному бою.

Defense Express неоднократно в своїх публікаціях піднімав питання підготовки льотчиків для Повітряних Сил України.

Зокрема, ми із посиланням на проєкт Радіо Свобода "Донбас Реалії" розповідали, що протягом останніх двох років зі служби звільнилося близько 140 осіб льотного складу, ще понад 40 осіб хочуть звільнитися вже в цьому році.

Су-27УБ Повітряних Сил України набирає висоту

Офіційна причина звільнень – занизька платня льотчиків Повітряних Сил, особливо – у порівнянні з льотним складом МВС. Фактична причина – "паперова робота" займає до 70% усього часу пілотів під час служби.

Також у квітні цього року ми повідомляли, що Повітряні Сили дали замовлення "410 заводу цивільної авіації" на капітальний ремонт навчального літака Ан-26Ш. Вартість замовлення – 131 мільйон гривень, літак має бути відремонтований до 1 жовтня 2022 року.

Повітряні Сили України мають вирішувати проблему не тільки з кадрами, але й також - із фізичною застарілістю техніки
Читайте також: Повітряні Сили оновлять аеродроми та профінансують розробку вітчизняного ЗРК