xcounter
#

Нові катери Island прийматимуть в стрій ВМСУ на День Збройних Сил України, на церемонії буде Рєзніков

1584
Спуск на воду патрульного катера Р192 "Суми", фото - прес-служба АМПУ
Спуск на воду патрульного катера Р192 "Суми", фото - прес-служба АМПУ

ЗСУ готуються до масштабної "святкової" передачі понад сотні одиниць техніки та озброєння

На 6 грудня 2021 року, на день 30-річчя утворення Збройних Сил України одразу в шести великих містах України мають відбутись урочистості, які супроводжуватимуться зокрема передачею нової техніки та озброєння для частин ЗСУ. Про це пише АрміяInform.

БТР-4Е Збройних Сил України, що прибули до Німеччини для участі в навчаннях Combined Resolve 16, фото ілюстративне

Відомо, що святкування до Дня 30-річчя ЗСУ відбуватимуться зокрема в Харкові, де будуть присутні президент України Володимир Зеленський та Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-лейтенант Валерій Залужний.

Читайте також: Bloomberg пише про "таємні" і "форсовані" поставки понад 20 Bayraktar TB2 в Україну, але насправді поспіху немає

На головній площі Харкова мають відбутись військовий марш та церемонія передачі військам трьох танків Т-64БВ, 10 бронетранспортерів БТР-4Е та 10 броньованих автомобілів "Козак-2М1".

На днях "Укроборонпром" показав модернізований танк Т-64БВК, фото ілюстративне

Естафету святкувань перехопить Одеса, де того ж 6 грудня має відбутись церемонія включення до складу ВМС України 2 патрульних катерів типу Island - Р192 "Суми" та Р193 "Фастів", які були доправлені в Одеський порт 23 листопада 2021 року. Також у цей день має відбутись "передача іншої техніки" для ВМСУ, номенклатура якої не розкривається.

АрміяInform пише, що урочистостями в Одесі керуватиме міністр оборони Олексій Рєзніков. Сам очільник оборонного відомства в своїй публікації на Atlantic Council анонсував, що того ж 6 грудня в Одесі презентує cвоє бачення реформи Збройних Сил України.

Наприкінці жовтня 2021 року "Укроборонпром" заявляв про завершення заводських випробувань РЛС "Мінерал-У", що має діяти в складі протикорабельного комплексу "Нептун". Офіційних повідомлень про прийняття на озброєння "Мінерал-У" ще не було

Урочистості також відбуватимуться в Краматорську, де процесом керуватиме Командувач Об’єднаних сил генерал-лейтенант Олександр Павлюк. Планується, що в Краматорську має відбутись передача військам 34 бронемашин "Козак-2М1".

За даними видання "ZАХІД.NET", урочистостями у Львові керуватиме начальник генерального штабу ЗСУ Сергій Шаптала, військові у "Місті Лева" мають отримати 15 автомобілів HMMWV.

Бронеавтомобіль HMMWV із важким кулеметом ДШК під час одного із навчань ЗСУ, фото ілюстративне

Хто керуватиме урочистостями в Києві та на Житомирщині – поки що невідомо. АрміяInform зазначає, що в "Озерному" має відбутись передача для Повітряних Сил України одного вертольота Мі-8, та по одному літаку L-39, Су-27 та Ан-26. Військові у Києві мають отримати як мінімум 13 автомобілів HMMWV.

Одеський АРЗ на днях відвітувався, що готує до передачі Повітряним Силам ЗСУ модернізований L-39, фото ілюстративне
Читайте також: Washington Post знову лякає наступом Росії на Україну (нові знімки)