xcounter
#

Рєзніков говорить, що за місяць до кінця року ДОЗ виконаний лише на 85% від плану

2203
В пріоритетах при "доосвоєнні" ДОЗ – "ракетний щит" та флот
В пріоритетах при "доосвоєнні" ДОЗ – "ракетний щит" та флот

Щоб розподілити інші 8 мільярдів гривень на оборонне замовлення, в Міноборони є лише чотири тижні

Державне оборонне замовлення (ДОЗ) станом на початок грудня 2021 року виконано лише на 85%. Міністерство оборони України має лише чотири тижні, щоб покращити показник виконання ДОЗ. Про це під час години запитань до уряду у Верховній Раді заявив міністр оборони Олексій Резніков.

"Станом на 1 грудня Держказначейством обліковано зобов'язань за ДОЗ на 15,5 млрд грн, а заплановано – 23,1 млрд, що становить майже 85% від плану. До кінця цього року ще майже чотири банківські тижні, ми вживаємо всіх заходів, щоб максимально ефективно використати ті кошти за призначенням", – сказав Рєзніков.

Читайте також: Оборонний бюджет у 2022 році виросте на 10%, ДОЗ стане більшим на третину
На днях "Укроборонпром" показав модернізований танк Т-64БВК, фото ілюстративне

Очільник оборонного відомства пообіцяв, що під час "довиконання" Держоборонзамовлення на 2021 рік всі оборонні закупівлі "просіюватимуться через призму розвитку фундаментальних можливостей Збройних сил" та забезпечення боєздатності їхніх підрозділів. При цьому в пріоритетах будуть потреби Військово-Морських Сил України та "ракетна програма".

Процес спуску на воду катерів Р192 "Суми" та Р193 "Фастів" типу Island, що були доправлені із США до Одеси 23 листопада цього року, фото - прес-служба Адміністрації морських портів України

Цікаво, що при цьому Рєзніков анонсував деяке переформатування воєнно-дипломатичних представництв України закордоном. Міністр оборони зокрема заявив, що Україна для розвитку своїх ВМС використовуватиме можливості воєнно-технічної співпраці з іншими державами, але при цьому наші атташе повинні самі задавати пріоритети, а не "брати те, що дають".

Тут варто окремо нагадати, що ще на початок жовтня 2021 року уже екс-очільник Мінстратегпрому Олег Уруський говорив про те, що Міноборони розмістило уже 85% замовлень в рамках ДОЗ-2021.

Випробування модернізованиого літака Су-27УП2М, фото - прес-служба 831 бригади тактичної авіації Повітряних Сил України
Читайте також: Усі катери ВМС України типу "Гюрза" та "Кентавр" планують озброїти новими ракетами Brimstone Sea Spear від MBDA