xcounter
#

Олег Уруський: Міноборони уже розмістило 85% замовлень в рамках ДОЗ-2021

1037
Сума Держоборонзамовлення на 2021 рік складає 27,5 мільярдів гривень
Сума Держоборонзамовлення на 2021 рік складає 27,5 мільярдів гривень

На даний момент замовлення видано на 19 мільярдів гривень, авансів на поставку озброєння і техніки – видано на 13 мільярдів гривень

Станом на поточний момент усі десять структур-замовників за Держоборонзамовленням на 2021 рік - Міноборони, МВС, Нацгвардія, Держприкордонслужба, Нацполіція та інші – уже розмістили замовлень на поставку техніки і озброєння загальною вартістю понад 19 мільярдів гривень. Міноборони як основний замовник на даний момент розмістило 85% від планового обсягу замовлень на купівлю озброєння та військової техніки, виконання робіт та купівлю послуг.

Про це розповів Віце-прем'єр-міністр України - Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський в своєму бліц-інтерв’ю виданню "Інтерфакс".

Читайте також: Олег Уруський: "Укроборонпром" підлягає демонтажу та повній ліквідації
Віце-прем’єр-міністр України — міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський

"Із загального обсягу фінансування передбаченого ДОЗ-2021 у розмірі 27,5 мільярдів гривень, пролонговано перехідні та укладено нові державні контракти на суму понад 19 млрд. грн. При цьому вже проавансовано десь на майже 13 мільярдів гривень. Якщо ж говорити виключно про головного замовника – Міноборони, то станом на вересень місяць відомство розмістило майже 85% від річного обсягу замовлень на виконання робіт, послуг, купівлю зразків озброєння і військової техніки ДОЗ-2021", - розповів Олег Уруський.

У Міноборони говорять, що у 2021 році Збройні Сили України отримали понад 40 відновлених та модернізованих БМП та бронетранспортерів, фото ілюстративне

Очільник Мінстратегпрому говорить, що в Міноборони розраховують до кінця року укласти всі заплановані контракти за ДОЗ-2021. "Сподіваюся, так і станеться, і в поточному році не відбудеться значних корегувань закупівель, як це відбувалося раніше", - говорить Уруський.

Загалом, за словами Віце-прем’єр-міністра, стан виконання Держоборонзамовлення на даний момент складає майже 70%, і це "якщо порівнювати з попередніми роками, взагалі непогані показники".

У поточному році ДП "Миколаївський судноремонтний завод" із складу "Укроборонпрому" загалом виконає для ВМС України ремонт чотирьох кораблів та катерів, фото ілюстративне

"Варто знати, що є певний процедурний процес як виконання, так і укладення договорів, як в юридичній площині, так і фінансовій. Важливо, щоб всі це розуміли. Кошти замовники не отримують всі і одразу після затвердження Державного бюджету, так само як і договори не підписуються на другий день. Державне фінансування здійснюється поступово частинами впродовж року, а укладання договорів здійснюється за певною процедурою, яка передбачає купу перевірок та погоджень. А отже займає час", - наголошує Олег Уруський.

Приклад такої "пролонгованої" закупки - поставка першого дивізіону протикорабельного комплексу "Нептун" для Військово-Морських Сил України, що запланована на І квартал 2022 року, фото ілюстративне
Читайте також: "Лелека-100" і вогнемети: Міноборони розповіло, скільки і якого озброєння уже отримали ЗСУ за ДОЗ-2021