xcounter
#

Німецький оборонний гігант має новий рекордний контракт на 3,5 млрд євро

7389
Фото — Rheinmetall
Фото — Rheinmetall

Йдеться про постачання тисячі вантажівок для німецького війська

Німецька оборонна компанія Rheinmetall розповідає, що отримала рекордну угоду від Бундесверу на логістичні транспортні засоби — і цього разу йдеться про новий рамковий контракт вартістю до 3,5 млрд євро (3,76 млрд доларів), за яким компанія має поставити до 6500 військових вантажівок.

Контракт з Rheinmetall MAN Military Vehicles (RMMV) був підписаний сьогодні, 1 липня, після того, як минулого місяця було затверджено фінансування бюджетним комітетом федерального парламенту країни.

Читайте також: Озвучено строки без "рожевих окулярів", коли Rheinmetall розгорне в Україні виробництво 155-мм снарядів

І також повідомляється, що вже є перша тверда угода, яка передбачає постачання 610 машин на суму 312 млн євро (335 млн доларів), з них 250 машин Rheinmetall має поставити вже у цьому році. Фінансуватися проєкт буде передусім зі спецфондів Бундесверу.

Йдеться про постачання так званих незахищених транспортних засобів (unprotected transportation vehicles — UTF), що базується на популярному сімействі машин HX RMMV. А саме версії 5t і 15t, і, крім того, йдеться про машину 3,5t з колісною формулою 4x4, це нова категорія транспортних засобів, що максимально уніфікована з сімейством UTF.

У Rheinmetall відзначають провідну роль компанії на ринку логістичних транспортних засобів і наголошують, що підписана угода — це суттєвий внесок у розв’язання питань із попитом Бундесверу на логістичні платформи.

"Розповсюдження сімейства транспортних засобів HX по всьому світу дає значні переваги у плані взаємодії та логістики, особливо щодо багатонаціональних місій", — кажуть у Rheinmetall. Оператором цих вантажівок є зокрема й Україна, а також низка інших країн, таких як Велика Британія, Австралія, Норвегія, Данія, Угорщина тощо.

Раніше Defense Express розповідав, що Rheinmetall має найбільший контракт в своїй історії, і це про понад мільйон 155-мм снарядів, і для України також.

Читайте також: В Україні разом із Rheinmetall будуть ремонтувати артилерійські системи, вочевидь, САУ PzH 2000