xcounter
#

На виставці "Зброя та Безпека-2021" демонструють станцію РЕБ "Прометей-МФ5": вона здатна зривати дії військ Кремля

5875
На фото – висувна щогла цієї системи
На фото – висувна щогла цієї системи

Дальність радіоподавлення для цієї системи складає 25 кілометрів

Для того, щоб наша армія могла вести "війни майбутнього", їй потрібні багато систем радіоелектронної боротьби, які могли б подавляти управління та зв’язок в бойових порядках противника, зривати роботу ворожих безпілотників та засобів РЕБ.

Тим більш, що в рамках своєї "гібридної війни" на Сході України російська армія широко використовує засоби РЕБ, щоб заважати діям Збройних Сил нашої країни та представників ОБСЄ.

Читайте також: Вбити дронів по-різному: проти української "Ноти" з "вогоньком" американська микрохвильовка та літаюча липучка
Станція постановки перешкод "Прометей-МФ5", вигляд зпереду

Один із можливих варіантів відповіді на такий виклик зараз можна побачити на "Зброя та Безпека-2021": українська Proximus LLC демонструє свою універсальну станцію постановки перешкод "Прометей-МФ5".

Ця станція призначена для дезорганізації системи управління військами і зброєю, зриву роботи засобів наземної і повітряної розвідки, засобів наведення зброї у тактичній зоні шляхом створення активних радіоперешкод.

Висувна щогла станції "Прометей-МФ5"

Іншими словами – ця станція призначена, щоб створювати перешкоди для роботи безпілотних систем, артилерійських радарів, систем навігації, засобів зв’язку між командними пунктами та бойовою технікою.

Дальність розвідки та пеленгування для станції "Прометей-МФ5" складає 30 кілометрів, дальність радіоподавлення – до 25 кілометрів.

Кунг, в якому може розміщуватись обслуга станції "Прометей-МФ5"
Читайте також: Засоби РЕБ, зв’язок та протидія БПЛА на $150 млн: у США схвалили черговий пакет безпекової допомоги для України