xcounter
#

Корвет та інші програми: що обговорювали Олег Уруський та глава оборонної промисловості Туреччини Ісмаїл Демір

3280
Будівництво корветів Ada для ВМС України – одна із найбільш знакових програм
Будівництво корветів Ada для ВМС України – одна із найбільш знакових програм

Зустріч відбулась на полях Міжнародної виставки оборонної промисловості IDEF 2021, яка нині проходить в Стамбулі

Віце-прем’єр-міністр України - Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський перед стартом Міжнародної виставки оборонної промисловості IDEF 2021 провів зустріч із Головою Державного агентства з питань оборонної промисловості Турецької Республіки Ісмаїлом Деміром. Предметом розмови був прогрес у оборонній співпраці України та Туреччини.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України.

Читайте також: Крила Anadolu: нові подробиці про морські ударні БпЛА MIUS та Bayraktar TB3 від розробника
Віце-прем’єр-міністр України - Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський та Голова Державного агентства з питань оборонної промисловості Турецької Республіки Ісмаїл Демір

Зокрема, під час своєї розмови очільник Мінстратегпрому Уруський та керманич турецького ОПК Демір обговорили поточний стан співпраці між нашими державами, оцінили хід виконання раніше досягнутих домовленостей та майбутні кроки для поглиблення українсько-турецького співробітництва.

Партнерство між Україною та Туреччиною в сфері розвитку оборонно-промислового комплексу перебуває на стратегічному рівні. Однак, потенціал можливої співпраці ще далеко не вичерпаний.

Один із перспективних напрямків співпраці - поставка силових установок від "Мотор Січ" для турецьких ударних вертольотів ATAK-2, рендер має ілюстративний характер

В прес-службі Мінстратегпрому також вирішили нагадати, що наприкінці минулого року Україна та Турецька Республіка уклали Меморандум, який передбачає поглиблення двосторонньої співпраці в оборонно-промисловій сфері на взаємовигідній основі.

Виставка IDEF 2021 – саме той майданчик, де можна обговорити поточну динаміку відносин і плани на майбутнє.

Перспективний турецький БПЛА MIUS також матиме двигун українського виробництва

Виставка IDEF-2021 пройде у виставковому центрі TÜYAP з 17 по 20 серпня ц. р. під патронатом адміністрації президента Туреччини, за організаційної підтримки міністерства національної оборони Турецької Республіки та виставкової організації TÜYAP. За уточненими даними, цього року очікується участь в заході понад 1 236 компаній, в тому числі 536 турецьких. У виставці також планується участь 154 делегацій з 79 країн світу.

Інформаційно-консалтингова компанія "Діфенс Експрес" є партнером спеціалізованого видання IDEF DAILY Міжнародної оборонної виставки IDEF-2021 і висвітлюватиме хід заходу та участь в ньому українських підприємств.Раніше Defense Express розповідав, які саме саме бронемашини турецького виробництва будуть представлені під час Міжнародної оборонної виставки IDEF-2021.

Читайте також: Міністр оборони Таран підтвердив, що Туреччина за графіком будує перший корвет Ada для України