xcounter
#

Коли в Україні запрацює завод по виробництву Bayraktar TB2, і чи завадить цьому вторгнення РФ

3097
Макет виробничої ділянки заводу Baykar Defence в Україні, зображення ілюстративне
Макет виробничої ділянки заводу Baykar Defence в Україні, зображення ілюстративне

І що взагалі з планами по виробництву "Байрактарів" та проекту безпілотного винищувача Kizilema

Турецька оборонна компанія Bayakar Defence планує за два роки завершити будівництво в Україні свого заводу по виробництву безпілотників Bayraktar TB2 та інших типів. План по будівництву заводу буде реалізований, не зважаючи на перешкоди, які створило вторгнення Росії в Україну. Про це під час оборонної виставки SAHA в коментарі агентству Reuters заявив генеральний директор Халук Байрактар.

"Зараз у нас є архітектурний проект. Етап детального проектування завершений. І ми фактично почнемо будівництво…протягом двох років ми хотіли би його завершити", - відтворює Reuters слова Халука Байрактара.

Читайте також: Як буде виглядати завод Baykar з виробництва Bayraktar TB2, Akıncı та Kızılelma в Україні (фото)
Майбутній завод Baykar Defence в Україні

Очільник Baykar Defence описав також прогрес і за іншими важливими проектами компанії. Зокрема Халук Байрактар розповів, що буквально в наступні декілька місяців має відбутись перший політ безпілотника Kizilema, першого в своєму роді реактивного безпілотного винищувача. А до кінця 2023 року має завершитись цикл випробувань БПЛА типу Bayraktar TB3, палубної версії Bayraktar TB2.

Водночас Baykar Defence планує суттєво розширити потужності по виробництву Bayraktar TB2, щоб в 2023 році підняти темпи виробництва та поставок з 20 до 30 безпілотників на місяць.

Майбутній завод Baykar Defence в Україні

Baykar Defence розраховує, що 2022 році експортна виручка досягне рівня в 1 мільярд доларів, що буде майже на 50% більше від результату за 2021 рік (близько 650 мільйонів доларів). В 2023 році виручка від експортних контрактів має вирости ще на 50%, або до 1,5 мільярда доларів.

За даними Турецької асамблеї експортерів, у 2021 році продукція компанії Baykar дала п’яту частину всього оборонного експорту Туреччини, загальна вартість якого склала 3,2 мільярди доларів.

Безпілотники Kızılelma та Akıncı від Baykar Defence
Читайте також: Як безпілотники Akinci з новітніми 45-кг дронами-камікадзе Alpagut будуть знищувати російські "Панцирь-С1" (відео)