xcounter
#

Є справи в Іраку: ДП "СЗТФ "ПРОГРЕС" очолить українську експозицію на виставці ATSO IRAQ

1289
Іракські спецпризначенці. Фото ілюстративне
Іракські спецпризначенці. Фото ілюстративне

Україна наразі знаходиться в процесі "розмороження" збройових контрактів з Іраком – чергова виставка в цій країні, яку відвідає українська делегація на чолі з ДП "СЗТФ "ПРОГРЕС", має стати ще одним етапом до поліпшення стосунків з цією країною

Україна візьме участь у першій Міжнародній конференції-виставці з антитерористичних та спеціальних операцій та кібербезпеки ATSO IRAQ. Вона триватиме з 11 по 14 вересня і проходитиме на території Національного виставкового центра міста Багдад.

Ця подія проходить під егідою Його Величності прем'єр-міністра, головнокомандуючого збройними силами Іраку пана Мустафа аль-Кадхімі у координації зі Службою національної безпеки та боротьби з тероризмом в Іраку.

Читайте також: ДП "СЗТФ "ПРОГРЕС" презентує свої керамо-полімерні композитні бронепанелі на виставці MSPO-2021 у Польщі

Виставка має бути доволі масштабною: на понад 15 павільйонах свої стенди розташують більш як 500 спеціалізованих компаній з понад 55 країн. При цьому ATSO IRAQ мають відвідати військові делегації з понад 90 країн.

Українську експозицію на виставці ATSO IRAQ в Іраку очолить ДП "СЗТФ "ПРОГРЕС" – компанія, що просуває інтереси України на цьому ринку.

Очікується, що на цій виставці Україна буде представляти продукцію провідних підприємств ОПК, серед яких, зокрема, протитанкова зброя, макети РЛС, РСЗВ та інші розробки, які можуть зацікавити закордонних покупців.

Разом з тим, присутність української делегації на цій виставці в Іраку цікава не тільки в контексті демонстрації можливостей українського ОПК, але й в контексті розмороження масштабних збройових контрактів, які раніше були укладені з Україною.

IQDEX-2021
Український стенд на виставці IQDEX-2021 був переповнений гостями виставки

Так, українська делегація на чолі з ДП "СЗТФ "ПРОГРЕС" вже вдруге в цьому році відвідує іракські виставки – минулого разу це була IQDEX-2021, яка проходила з 10 по 13 квітня в Багдаді.

"За результатами перемовин ми маємо обнадійливі новини для підприємств українського ОПК та нашої оборонної спільноти", – так прокоментував Defense Express результати роботи української делегації на IQDEX-2021 директор ДП "СЗТФ "ПРОГРЕС" Тарас Шийко.

Тарас Шийко ДП СЗТФ ПРОГРЕС
Директор ДП "СЗТФ "ПРОГРЕС" Тарас Шийко (зліва) на виставці IQDEX-2021 в Іраку

Попри те, що більшість інформації поки що залишається за лаштунками, можна зробити висновок, що участь у виставці ATSO IRAQ для української делегації має стати черговим кроком та черговим випробуванням до налагодження співпраці з Іраком та в перспективі – укладення важливих оборонних контрактів.

Читайте також: Ірак знову хоче купувати зброю в Україні