xcounter
#

ДП "СЗТФ "ПРОГРЕС" презентує свої керамо-полімерні композитні бронепанелі на виставці MSPO-2021 у Польщі

2091
Керамічна броня від ДП "СЗТФ "ПРОГРЕС" на виставці в Польщі
Керамічна броня від ДП "СЗТФ "ПРОГРЕС" на виставці в Польщі

Унікальні бронепанелі від ДП "СЗТФ "ПРОГРЕС" мають зацікавити як вітчизняного, так і закордонного покупця

Українське підприємство ДП "СЗТФ "ПРОГРЕС" презентує на виставці MSPO-2021 нову керамо-полімерну композитну броню. Компанія пропонує свою продукцію як Збройним Силам, так і на експорт, і польська виставка – одна з можливостей продемонструвати закордонним покупцям український продукт.

Бронепанелі від ДП
Бронепанелі від ДП "СЗТФ "ПРОГРЕС" на виставці MSPO-2021

Проєкт створення керамо-полімерної композитної броні стартував у 2018 році, його втілюють у життя ДП "СЗТФ "ПРОГРЕС" спільно з київськими науковцями. Мета проєкту – створення керамічної броні, призначеної для додаткового захисту легкоброньованої техніки від ураження бронебійними набоями різних калібрів.

Бронепанелі кераміка
Зліва – фото, зроблене у 2018 році. Справа – сучасний вигляд бронепанелей, які за понад три роки отримали низку доопрацювань та удосконалень

Так, загалом підприємство створило та наразі випробовує три типи бронепанелей: для захисту від бронебійних куль Б32 калібру 7,62х54 мм (питома вага < 40 кг/м.кв, товщина 15-20 мм); для захисту від бронебійних куль Б32 калібру 12,7х108 мм (питома вага < 80 кг/м.кв, товщина 25-35 мм); для захисту від бронебійних куль Б32 калібру 14,5х114 мм (питома вага < 120 кг/м.кв, товщина 35-45 мм).

Система бронезахисту на основі керамічних бронепанелей, яку пропонує ДП "СЗТФ "ПРОГРЕС" – модульна, тому за потреби можна провести як повне, так і часткове бронювання бойової машини без необхідності внесення будь-яких змін у її конструкцію.

БТР-4 керамічна броня
Український БТР-4 у песпективі може отримати керамічну броню від ДП "СЗТФ "ПРОГРЕС"

Таку броню можна легко замінити в польових умовах: екіпаж бронемашини може власними силами та дуже швидко замінити пошкоджені бронепанелі на нові.

Як раніше розповідали Defense Express у ДП "СЗТФ "ПРОГРЕС", під час роботи над цим проєктом розробники отримали 13 Патентів на корисну модель. Так, наприклад, керамічні бронеелементи на основі оксиду алюмінію також виготовляються за власною технологією підприємства.

Керамічна броня СЗТФ
Так виглядають керамічні елементи, що можуть бути застосовані у бронепанелях

Бронепанелі мають макрошарувате компонування і складаються з дискретного керамічного шару, який розміщується у високоміцній полімерній матриці, та текстильно-полімерного затримуючого шару. Додатково бронепанелі можуть оснащуватись підкладкою з надвисокомолекулярного поліетилену.

Зброя та безпека-2021
Керамічні бронепанелі від ДП "СЗТФ "ПРОГРЕС" також демонструвалися на цьогорічній виставці "Зброя та безпека"
У ДП "СЗТФ "ПРОГРЕС" впевнені, що отримане рішення здатне забезпечити надійний захист легкоброньованої техніки від високоенергетичних динамічних навантажень.
Читайте також: За "Нептуном" вже шикується черга іноземних армій: першим імпортером РК-360МЦ стане Індонезія - СЗТФ "Прогрес"