xcounter
#

Як протитанкові групи з Javelin нищать рашиську бронетехніку: розповідь бійця ЗСУ (відео)

Пуск FGM-148 Javelin
Пуск FGM-148 Javelin
21189

ПТРК Javelin дозволяє ефективно боротись з армією РФ, ліквідуючи за один бій по декілька бронемашин

Командування Десантно-штурмових військ Збройних Сил України оприлюднило вкрай цікаве інтерв'ю з головним сержантом десантно-штурмового батальйону 95-ої окремої десантно-штурмової бригади, який очолює мобільний протитанковий підрозділ.

Завдяки мобільності та непомітності для противника саме такі групи з Javelin дозволяють ефективно боротися з бронетехнікою армією РФ, полювати на неї та навіть ліквідовувати загрозу прориву.

Читайте також: Бійці ЗСУ розповіли про шведський гранатомет Carl Gustaf: в чому його перевага та особливості (відео)

"Був прорив у стик між нашої та сусідньою бригадою. Під'їхали на машині, вибігли, бачу танк, а за ним сім БМП. Перший постріл - промах, б'ю вдруге - БМП розривається, б'ю ще раз - ще одна загоряється. Задоволені були, перші постріли з Javelin, як ні як. Ніччю - знову прорив у тому самому місці. Вмикаю тепловізор, бачу БМП - постріл. Заграва така, що ніби з "Урагана" стрельнув, ще й довго летіла, бо десь 2,3 км було. В результаті - ціль знищено", - розповів боєць.

Цікаво, що такими діями одна мобільна група фактично ліквідувала вкрай небезпечний прорив рашистів силами до роти. Ще один показовий приклад, коли таку мобільну групу викликає піхота, яка тримає позиції.

FGM-148 Javelin
FGM-148 Javelin - має дальність стрільби до 2,5 км

"Повідомили з позицій, що противник підтягнув танки. До них було теж десь з 2 км, особовий склад їх там ходить, нічого не боїться. Зводимо одну ракету, постріл, один танк одразу задимився. Другу ракету пускаємо, там спалах, думали промах, але секунд через 30 задимів, а ще через пару хвилин його розірвало", - розповів головний сержант.

Зазначимо, що раніше Defense Express опублікував найцікавіші деталі з інтерв'ю вже ліквідованого рашиського танкіста, в якому, попри всі намагання пропагандистів з РФ, виліз реальний стан армії РФ.

Читайте також: M777 отримали нового "побратима", ЗСУ вже нищать ворога з саморухомих 155-мм гаубиць FH70 (фото)