xcounter
#

До кінця липня 2021 року Повітряні сили ЗСУ мають отримати відновлений Іл-76МД

2635
 Відремонтований та доопрацьований у 2021 році на ДП "НАРП" Іл-76МД на території заводу / Фото: MilitaryAviationInUa
Відремонтований та доопрацьований у 2021 році на ДП "НАРП" Іл-76МД на території заводу / Фото: MilitaryAviationInUa

Ремонтні роботи та дообладнання на транспортному літаку провели фахівці ДП "НАРП"

Державне підприємство "Миколаївський авіаремонтний завод "НАРП" (входить до складу ДК "Укроборонпром") завершило ремонт та оновлення систем транспортного літака Іл-76МД ЗСУ.

Відповідні роботи були проведенні згідно з держзамовленням від 2019 року.

Читайте також: Повітряні сили ЗСУ продовжать строк служби двох Іл-76МД за 10,2 млн гривень (фото)

Окрім ремонту та продовження ресурсу літака (заводський номер № 0053463913, бортовий номер № 76661), спеціалісти держпідприємства також поновили його системи відповідно до норм ІКАО. На літаку було встановлено додаткове обладнання для здійснення польотів міжнародними трасами та нову цифрову систему БУР (бортовий пристрій реєстрації параметрів польоту), що дає змогу підвищити якість аналізу польотної інформації.

Стан відновленого на НАРП для ЗСУ Іл-76 у 2010 році
Стан відновленого на НАРП для ЗСУ Іл-76 у 2010 році

Наразі, за словами представників НАРП, всі випробування оновленого борта вже проведені й літак очікує оформлення необхідних документів для передачі замовнику.

"Літак вже відремонтований та на ньому проведені льотні випробування. Тобто віні вже готовий, але документально ще ні – зараз оформлюють необхідні документи. Передача замовнику має відбутися чи не на цьому тижні", - повідомив Defense Express представник держпідприємства.

Відремонтований фронтовий бомбардувальник Су-24М ПС ЗСУ
Відремонтований фронтовий бомбардувальник Су-24М ПС ЗСУ / Фото: Укроборонпром

Нагадаємо, ДП "Миколаївський авіаремонтний завод "НАРП" є єдиним в Україні підприємством, що займається ремонтом та відновленням транспортних літаків Іл-76 та фронтових надзвукових бомбардувальників/розвідників Су-24М/МР.

Так, у травні поточного року завод передав ЗСУ відновлений фронтовий бомбардувальник Су-24М. А ось відновлений транспортний Іл-76, Повітряні сили ЗС України останній раз отримували ще у 2019 році.

Читайте також: "Миколаївський авіаремонтний завод" готовий до старту пакистанського контракту з ремонту Іл-78