xcounter
#

НАРП відремонтував для Збройних Сил України черговий бомбардувальник Су-24М

4592
Фронтовий бомбардувальник Су-24М (44 "білий") один з літаків який в останні роки проходив ремонтні роботи на НАРП / Фото: Eugene Dmitriyenko, 2018 рік
Фронтовий бомбардувальник Су-24М (44 "білий") один з літаків який в останні роки проходив ремонтні роботи на НАРП / Фото: Eugene Dmitriyenko, 2018 рік

Відновлена бойова машина вже передана замовнику й незабаром почне польоти на місці постійної дислокації

ДП "Миколаївський авіаремонтний завод "НАРП" (входить до складу ДК "Укроборонпром") днями здійснило передачу представникам Міноборони України одного з відновлених фронтових бомбардувальників Су-24М.

Повідомляється, що всі пошкоджені агрегати планера літака були повністю замінені силами фахівців миколаївського підприємства.

Читайте також: Майбутнє замовлення на Ан-178 від МВС та імпортозаміщення Ан-74: контракти можуть бути укладені вже найближчим часом
Су-24М
Відремонтований фронтовий бомбардувальник Су-24М ПС ЗСУ / Фото: Укроборонпром

Відремонтована машина пройшла всі необхідні випробувальні польоти та була передана до відповідного підрозділу Повітряних сил ЗСУ.

Нагадаємо, в останнє, з відкритих джерел, повідомлялося про передачу відремонтованого Су-24М (08 "білий") ще у 2019 році. Загалом же за роки війни було відновлено три таких бомбардувальники (цьогорічний став четвертим) та три розвідники Су-24МР (останній - бортовий номер 54 "жовтий", був переданий у грудні 2020 року).

Су-24М
Відремонтовані за останні роки на заводі "НАРП" фронтові бомбардувальники Су-24М (08 "білий", 20 "білий" та 41 "білий")

Варто також додати, що останнім часом військові частини Повітряних сил ЗС України, в яких на озброєнні стоять фронтові бомбардувальники, значно збільшили кількість польотів на цих машинах.

Су-24М
Один з епізодів квітневих навчань бригади тактичної авіації імені Петра Франка, коли в повітрі знаходились одразу чотири бойові машини

Так, з початку квітня ц. р. було проведено щонайменше три тренування з бойової підготовки пілотів фронтових бомбардувальників (Су-24М) та розвідувальників (Су-24МР).

Читайте також: ​Чи порушується графік поставки гелікоптерів для ДСНС: черговий H225 Super Puma прибув в Україну