xcounter
#

Бичков остаточно втратив посаду гендиректора ДП "Антонов", але "Мрію" це не поверне

18439
Ан-225 "Мрія" під час свого останнього рейсу на летовищі польського міста Жешув, початок січня 2022 року, фото з відкритих джерел
Ан-225 "Мрія" під час свого останнього рейсу на летовищі польського міста Жешув, початок січня 2022 року, фото з відкритих джерел

В ДП "Антонов" відбувається "гра престолів" на тлі того, що досі нема відповіді на питання – хто винен в тому, що не вдалось врятувати "Мрію"

Очільник концерну "Укроборонпром" Юрій Гусєв 4 квітня 2022 року підписав наказ №141, за яким Сергій Бичков був остаточно звільнений з посади генерального директора ДП "Антонов".

При цьому Гусєв як підставу звільнення обрав пункт 8 статті 36 Кодексу законів про працю, пункт розшифровується як "підстави, передбачені контрактом". Про це йдеться в публікації видання "Схеми".

Читайте також: ДП "Антонов" оголосило втрати у літаках від боїв у Гостомелі: що залишилось від бази підприємства
Наказ про звільнення Бичкова, який опублікували "Схеми"

Цікаво, що офіційного повідомлення про звільнення Бичкова на сайті "Укроборонпрому" чи ДП "Антонов" - досі нема. Показово, що Бичков був звільнений лише за тиждень після того, як "Укроборонпром" знайшов нового очільника для ДП "Антонов" - 29 березня в.о. генерального директора став Є.П. Гаврилов, до цього – заступник генерального директора "Антонов".

Відомо, що Гаврилов отримав керівну посаду в ДП "Антонов" у 2020 році. А до цього він працював генеральним директором приватної авіакомпанії "Константа", що спеціалізується на вантажних авіаперевезеннях.

Такі кадрові перестановки в стилі «гри престолів» відбуваються на тлі того, що досі нема відповіді на питання – хто винен в тому, що не вдалось врятувати "Мрію".

Тим більш, що це питання особливо загострилось після того, як орків вибили із Гостомеля, і став відомим увесь масштаб руйнувань, які зазнали "Авіалінії Антонова" від рук окупантів.

Знищений ангар в аеропорту "Гостомель", фото - АрміяInform

Наприклад, екс-командир екіпажу "Мрії" та заступник керівника "Авіаліній Антонова" з льотної служби Дмитро Антонов опублікував своє відео, з якого випливає наступне. Із паливних баків у каркасі "Мрії" досі витікає пальне.

Допоміжні літаки Ан-26 та Ан-74 буквально вигоріли дотла, і це вказує – ці "борти" також були "під зав’язку" заправлені пальним. І чому ці три літаки так і не перегнали у безпечне місце, поки була можливість – сподіваємось, силові структури уже з’ясовують.

Кіль знищеного Ан-26 "Авіаліній Антонова" в Гостомелі, джерело - Facebook-сторінка журналіста Олександра Загородного

Справедливості ради маємо накреслити – в ДП "Антонов" заявляють, що Дмитро Антонов також дотично відповідальний до того, що "Мрію" не вдалось врятувати.

Ангар зі знищеною "Мрією", фото - АрміяInform
Читайте також: Що з "Мрією" та з іншими літаками "Антонова": нові кадри з аеропорту "Гостомель" (відео)