xcounter
#

"Укроборонпром" відсторонив керівництво ДП "Антонов", схоже - за Ан-225 "Мрію"

6089
Ан-225 "Мрія" під час репетиції параду на День Незалежності 24 серпня 2021 року
Ан-225 "Мрія" під час репетиції параду на День Незалежності 24 серпня 2021 року

Концерн заявив, що СБУ уже відкрила справу проти керманича "Антонова"

Прес-служба "Укроборонпрому" на своїй сторінці у Facebook повідомила, що Концерн відсторонив від виконання обов’язків генерального директора ДП "Антонов" Сергія Бичкова. Причина сформульована так – "підставою для відсторонення стало службове розслідування щодо, зокрема, перевірки окремих фактів, оприлюднених у засобах масової інформації". При цьому, як випливає із повідомлення, СБУ відкрила справу проти керівництва "Антонова", і "Укроборонпром" здає силовикам усі необхідні матеріали.

Читайте також: КБ "Луч" поіменно назвало агентів РФ в керівництві "Укроборонпрому" та просить владу прийняти заходи (оновлено)

Якщо поглянути в контекст, то схоже причина відсторонення Бичкова – суперечлива інформація про те, хто ж насправді несе відповідальність за те, що унікальний літак Ан-225 "Мрія" не вдалось врятувати та вивести з-під удару рашистів у Гостомелі.

Коротко нагадаємо хронологію. Два тижні тому, 19 березня, екс-командир екіпажу "Мрії" та заступник керівника "Авіаліній Антонова" з льотної служби Дмитро Антонов заявив, що керівництво ДП "Антонов" несе дотичну відповідальність за втрату "Мрії". За його словами, ще у січні 2022 року керівництво програми SALIS пропонувало "Авіалініям Антонова" у разі небезпеки перегнати увесь флот авіакомпанії на резервні аеродроми НАТО, наприклад у польський Жешув. Але керівництво "Антонова" таку пропозицію проігнорувало.

Ан-225 "Мрія" на летовищі польського міста Жешув, початок січня 2022 року, фото з відкритих джерел

За два дні потому, 21 березня цього року ДП "Антонов" виступило з таким коментарем – керівництво компанії начебто пристало на пропозицію SALIS, до початку вторгнення рашистів встигло перегнати в Європу п’ять "Русланів". А от "Мрію" вивести з-під удару не вдалось, бо ремонт літака завершився занадто пізно, Ан-225 був готовий до вильоту лише зранку 24 лютого.

Ан-225 "Мрія" на летовищі польського міста Жешув, початок січня 2022 року, фото з відкритих джерел
Читайте також: "Укроборонпром" освоїв ремонт трофейних РСЗВ та ЗРК