xcounter
#

КБ "Луч" поіменно назвало агентів РФ в керівництві "Укроборонпрому" та просить владу прийняти заходи (оновлено)

КБ "Луч" поіменно назвало агентів РФ в керівництві "Укроборонпрому" та просить владу прийняти заходи (оновлено)
273262

ДККБ "Луч" в умовах воєнного часу назвало імена російської агентури в "Укроборонпромі"

Державне київське конструкторське бюро "Луч" офіційно повідомило, що серед керівництва Держконцерну "Укроборонпром" перебувають державні зрадники.

Мова йде про заступника Генерального директора ДК "Укроборонпром" Романа Забарчука та начальника управління високоточної зброї Андрія Артюшенка.

Читайте також: Бундесвер вже вигріб зі складів все що міг передати ЗСУ та переходить на закупівлі нового озброєння

Відповідно до заяви КБ, ці дві особи 18 березня, за допомогою зброї та катувань намагались дізнатися про місцезнаходження ракет та комплектуючих до комплексів "Скіф", "Корсар", "Вільха", "Нептун", а також місцезнаходження підрозділів які їх отримали.

Відповідно до повідомлення ДККБ "Луч", санкцію на катування Забарчук та Артюшенко отримали безпосередньо від Генерального директора ДК "Укроборонпром" Юрія Гусєва.

Жертвою катувань став в.о. директора ДП "Спецоборонмаш" Сердюк Д.О., який 24 лютого організував пошуково-організаційні роботи і зміг врятувати та передати до військових формувань України та підприємств військово-промислового комплексу десятки тон боєприпасів та комплектуючих до них.

Звіт за результатом цих заходів було надано до "Ради національної безпеки і оборони України, Міністерства оборони України та Головнокомандувача Збройних Сил України", - йдеться у повідомленні ДККБ "Луч".

малин
Залишки бази зберігання у Малині

"18 березня 2022 року перед входом до ДК "Укроборонпром" співробітниками управління безпеки Концерну були застосовані до Сердюка Д. О. заходи фізичного впливу, відібрано документи, особисту зброю, нанесено тілесні ушкодження. Більше 8 годин Сердюк Д. О. проти своєї волі утримувався у приміщенні ДК "Укроборонпром", де заступником Генерального директора ДК "Укроборонпром" Забарчуком Романом Володимировичем та начальником управління високоточної зброї Артюшенком Андрієм Арнольдовичем проводився допит з застосуванням заходів психологічного впливу та фізичного впливу;

Вказаними посадовцями неодноразово підтверджено санкцію Генерального директора ДК "Укроборонпром" Гусєва Ю. В. застосування до Сердюка Д. О. вказаних заходів.

Під час здійснення катувань, керівництво ДК "Укроборонпром" намагалося отримати від Сердюка Д. О. інформацію щодо військових підрозділів, до яких ДП "Спецоборонмаш" передавало врятовані під час російського ракетно-бомбового удару ракети та комплектуючі до ракетних комплексів "Скіф", "Корсар", "Вільха", "Нептун" та інформацію щодо місця перебування ключових співробітників ДП "ДержККБ "Луч" та ДП "Спецоборонмаш".

Наслідком катувань стало примушення Сердюка Д. О. підписати "покази" та "звіти", текст яких було складено Забарчуком Р. В. та Артюшенком А. А.", - йдеться у повідомленні ДККБ "Луч".

Роман Забарчук Укробронпром

Також КБ "Луч" нагадало, що Забарчук особисто підтверджував, що його родич працює в уряді Російської Федерації. Нагадаємо, що раніше у зв'язках із ФСБ Забарчука звинуватили на ДП "Антонов".

Стосовно Артюшенко, то як йдеться у повідомленні, "вказаний посадовець [ред. - Артюшенко] несе особисту відповідальність за зниження боєздатності Збройних Сил України та скорочення всіх програм розробок озброєння у 2010-2014 роках. ДП "ДержККБ "Луч" неодноразово висловлювало здивування фактом обіймання вказаними особами посад у ДК "Укроборонпром", - йдеться у звернені.

Артюшенко укроборонпром
Начальник управління високоточної зброї Андрій Артюшенко

В цій ситуації ДККБ "Луч" повідомило, що звертається до Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України - Президента України Володимира Зеленського, Генерального прокурора України Ірини Венедіктової, Голови Служби безпеки України Івана Баканова з закликом:

"терміново усунути російських агентів від управління ДК "Укроборонпром" та забезпечити керівникам та ключовим співробітникам військово-промислового комплексу України охорону".

Оновлено.

Через кілька годин після заяви КБ "Луч", ДК "Укроборонпром" у Facebook відповів, що заяви про російських зрадників - не відповідають дійсності.

"Державний концерн "Укроборонпром" з початку військової агресії росії проводить комплексні заходи з організації ефективної діяльності підприємств для забезпечення обороноздатності нашої держави", - йдеться у повідомленні.

Також "Укроборонпром" стверджує, що ніяких катувань не було, а відбулась робоча нарада "щодо налагодження ефективної роботи підприємства".

"Під час перебування в Концерні Сердюк Д.О. самостійно в довільній формі надав пояснення щодо вжитих ним заходів з організації діяльності підпорядкованого йому підприємства. Начальник профільного виробничого управління Артюшенко А. А. провів з Сердюком Д.О. робочу нараду щодо налагодження ефективної роботи підприємства. Мене там не було, а ствердження про те, що керівництво Концерну санкціонувало протиправні дії до Сердюка Д.О. не відповідає дійсності", - йдеться у повідомленні.

Оновлено 21 березня

Через майже дві доби від появи інформації від ДККБ "Луч", генеральний директор ДК "Укроборонпром" Юрій Гусєв заявив, що прийняв рішення відсторонити на місяць Андрія Артюшенка від виконання обов'язків начальника управління високоточної зброї та боєприпасів.

"Координація підприємств управління тимчасово покладається на першого заступника Генерального директора ДК "Укроборонпром" І. А. Фоменко", - заявив Гусєв.

Також він закликав підприємства утриматися від публікацій будь-якої інформації, яка може завадити нашому ОПК швидко забезпечувати українських захисників озброєнням.

Читайте також: Майстер-клас стрільби по рашистах з ПТРК "Стугна" з перевищенням від 28-ї механізованої бригади (відео)