xcounter
#

Що з "Мрією" та з іншими літаками "Антонова": нові кадри з аеропорту "Гостомель" (відео)

4059
Ангар із зруйнованою "Мрією", джерело - Facebook-сторінка журналіста Олександра Загородного
Ангар із зруйнованою "Мрією", джерело - Facebook-сторінка журналіста Олександра Загородного

Новини невтішні – орки не тільки знищили Ан-225, але й серйозно пошкодили унікальний "Антей". Більш того, окупанти навмисне "продірявили" із стрілецької зброї усі літаки в Гостомелі, навіть – обшивку уже знищеної "Мрії"

Два дні назад, як розповідав Defense Express, у відкритому доступі з’явилось перше відео, зняте над аеропортом "Гостомель" після того, як орки звідти пішли. Автори відео – студія BABYLON'13.

Це відео свідчило, що унікальний літак Ан-225 "Мрія" таки знищений окупантами. Але лишалась надія, що не менш унікальний Ан-22 "Антей" вцілів. По іншим літакам – візуальних підтверджень не було, і це також давало певну надію.

Читайте також: Наші ССО вслід за пропагандонами Кремля довели, що Ка-52 прострілюється навіть гвинтівкою
Стоп-кадр з відео студії BABYLON'13, знятого над аеропортом "Гостомель" та опубліковане 31 березня 2022 року

Однак учора у відкритому доступі з’явилось нове відео, зняте безпосередньо в аеропорту "Гостомеля". Автор відео – екс-командир екіпажу "Мрії" та заступник керівника "Авіаліній Антонова" з льотної служби. І тут незалежно від персоналій, це відео має свою цінність як документальна згадка.

Так от, як свідчить відео, орки знищили усі службові приміщення в аеропорту "Гостомеля", і навіть зруйнували унікальний ангар із "дзеркальною підлогою".

Вдалось оглянути каркас знищеної "Мрії" - можна побачити, що під крилами літака є усі шість двигунів, із паливних баків витікають залишки керосину. І це свідчить на користь офіційної версії ДП "Антонов", що в останній момент "Мрію" вдалось підготувати до вильоту в безпечне місце, але перший удар росіян поставив хрест на всіх планах.

Ангар із зруйнованою "Мрією", джерело - Facebook-сторінка журналіста Олександра Загородного

Показово, що росіяни "продірявили" своєю стрілецькою зброєю усі літаки на летовищі "Гостомеля". Орки продовжували стріляти уже по знищеній "Мрії". Ворог також завдав суттєвих пошкоджень фюзеляжу Ан-22 "Антей".

Під удар потрапив і один із літаків Ан-124-100 "Руслан", що до початку війни був поставлений в Гостомель на технічне обслуговування. Пошкодження отримав і дослідний зразок Ан-132D. А літаки "технічного флоту" "Авіаліній Антонова" - Ан-26 та Ан-74Т – буквально спалені дотла.

Кіль знищеного Ан-26 "Авіаліній Антонова" в Гостомелі, джерело - Facebook-сторінка журналіста Олександра Загородного
Читайте також: ПТРК "Корсар" вперше знищив повітряну ціль: одним пострілом ліквідовано два вертольоти рашистів