xcounter
#

Наші ССО вслід за пропагандонами Кремля довели, що Ка-52 прострілюється навіть гвинтівкою

111895
Збитий Ка-52 біля Гостомеля, фото з відкритих джерел
Збитий Ка-52 біля Гостомеля, фото з відкритих джерел

Збройні Сили України здобули цінний трофей, що може стати одним із "цвяхів у труну" російського ОПК

Командування Сил спеціальних операцій Збройних Сил України повідомило, що учора українські спецпризначенці здобули як трофей рашистський Ка-52 біля Гостомеля.

Судячи з усього, це саме той "борт", який було збито під час першої хвили російського десанту на аеропорт "Антонова" в Гостомелі.

Читайте також: Засмажені "Солнцепеки": рашисти під час втечі з Київщини втратили 3 пускові системи ТОС-1А

У цьому випадку варто звернути увагу на два моменти. Перший – навіть після місяця боїв оркам не спало на гадку, що цей гвинтокрил потрібно забрати на свої позиції, щоб відновити та знову пустити у бій.

Можливо, росіянам уже не вистачило ресурсу подумати, що кинутий Ка-52 стане трофеєм України та її партнерів. Тому продовжувати піарити цю гвинтокрилу машину як "чудо-зброю".

Наш боєць ССО на фоні трофейного Ка-52

Момент другий – як бачимо на фото, що зробили наші спецпризначенці, трофейний Ка-52 не зазнав серйозних ушкоджень, там навіть боєкомплект залишився недоторканним.

Із видимих на даний момент пошкоджень - пошкоджена лише кромка крила, зачепило також носовий обтікач РЛС. Детальніший та обгрунтований вердикт мають дати уже профільні спеціалісти.

Фото демонструє характер пошкоджень трофейного Ка-52

Defense Express уже раніше розповідав, як кремлівські пропагандони "засвітили" той факт, що Ка-52 прострілюється навіть з гвинтівки. Тепер цей факт довели бійці ССО Збройних Сил України.

Тепер же, коли цей гвинтокрил потрапить у руки наших та західних спеціалістів, очевидно виявиться, що ніяких "унікальних технологій" та "видатних ТТХ" у випадку з розпіареним Ка-52 нема. І це може стати одним із "цв’яхів у труну" російського ОПК.

Кабіна трофейного Ка-52
Читайте також: "Українські тракторні війська" потягли рідкісну САУ 2С34 "Хоста" армії РФ