xcounter
#

Засмажені "Солнцепеки": рашисти під час втечі з Київщини втратили 3 пускові системи ТОС-1А

57152
Трофейна пускова Тос-1А "Солнцепек"
Трофейна пускова Тос-1А "Солнцепек"

Крім цього, 1 квітня 2022 року агресором було втрачено й дві заряджальні машини ТЗМ-Т зі складу важкого вогнеметного комплексу ТОС-1А "Солнецепек"

Рашистьки агресори, тікаючи з під Києва, масово залишають різноманітну військову техніку та озброєння. Також по відступаючим колонам ворога активно працюють українські військові.

Зокрема, в мережі з’явилися фото та відео знищених та захоплених ЗСУ важких вогнеметних систем (ВВС) калібру 220 мм ТОС-1А "Солнцепек", які свого часу активно піарили російські пропагандисти як чудо-зброю.

Читайте також: ВДВ РФ накивали п'ятами так, що кинули під Ірпенем секретний "Барнаул-Т" з блоком "свій-чужий" (відео)

Зазначається, що 1 квітня 2022 року рашисти під час відступу від Столиці України втратили щонайменше три пускові зі складу вогнеметної системи (виріб 634Б) – дві було знищено за допомогою ПТРК "Стугна-П", а ще одна захоплена українськими військовими.

Затрофеєна 1 квітня 2022 року пускова установка від системи Тос-1А "Солнцепек" з повним боєкомплектом

Також в цей період зафіксована втрата на Київщині й двох транспортно-заряджаючих машин ТЗМ-Т (виріб 563), що входять до складу системи "Солнцепек".

Кинуті й захоплені ЗСУ 1 квітня 2022 року рашистькі ТЗМ-Т від комплексу Тос-1А "Солнцепек"

Загалом, з 24 лютого 2022 року, було зафіксовано втрату агресором п'яти бойових машин з пусковою установкою БМ-1 та шести ТЗМ-Т зі складу системи ТОС-1А.

Дві транспортно-заряджаючі машини та пускова важкої вогнеметної системи залпового вогню Тос-1А "Солнцепек", що стали трофеями ЗСУ раніше

Нагадаємо, "Солнецепек" є прийнятою рашистською армією у 2001 році модернізованою версією радянської важкої вогнеметної системи залпового вогню калібру 220-мм ТОС-1 "Буратино".

Кинуті рашистами й згодом знищені ЗСУ дві ТЗМ-Т та пускова установка системи Тос-1А "Солнцепек"

Кожна пускова цієї системи здатна вести вогонь некерованими реактивними снарядами (24 РС в кожній машині) з термобаричними бойовими частинами на відстань до 6 км.

Читайте також: Десантники ЗСУ "вполювали" добре захищений командно-спостережний пункт противника