xcounter
#

80К6КС1Е, 90К6Е, 36Д6М та МР-1: новітніми РЛС від "Іскри" зацікавились військові аташе

2291
РЛС від КП "НВК "Іскра" - 36Д6М, 80К6КС1 "Фенікс", МР-1 та 90К6
РЛС від КП "НВК "Іскра" - 36Д6М, 80К6КС1 "Фенікс", МР-1 та 90К6

Днями делегація представників Київської асоціації військових аташе з майже 15 країн були ознайомлені з можливостями держпідприємства

У четвер, 1 липня ц.р. в рамках розвитку міжнародного співробітництва, з робочим візитом КП "НВК "Іскра" (входить до складу ДК "Укроборонпром") відвідали представники Київської асоціації військових аташе (КАВА).

Найбільший інтерес закордонних військових викликали новітні зразки радіолокаційних станцій, презентація яких пройшла в складальному цеху українського підприємства.

Читайте також: Український ЗРК з дальністю у 100 км від ДККБ "Луч": готовність за 2 роки та $40 млн (відео)

Мова йде про:

  • РЛС 80К6КС1Е створену для бойового застосування у складі дивізіонів зенітно-ракетних військ протиповітряної оборони, дослідний зразок якої нещодавно успішно завершив державні випробування та повністю готовий для постановки на озброєння та серійного виробництва;
РЛС 80К6КС1Е є експортним варіантом новітньої станції 80К6КС1 Фенікс, яка нещодавно була прийнята на озброєння ЗСУ
РЛС 80К6КС1Е є експортним варіантом новітньої станції 80К6КС1 "Фенікс", яка нещодавно була прийнята на озброєння ЗСУ
  • 90К6Е - мобільний 3D радіолокатор кругового огляду з транзисторним передавачем, що призначений для виявлення цілей, що летять на низьких, середніх і великих висотах й здатен ефективно виявляти невеликі безпілотні апарати;
Оглядова РЛС 90К6Е - експортний варіант нової станції від КП НВК Іскра
Оглядова РЛС 90К6Е - експортний варіант нової станції від КП "НВК "Іскра"
  • 36Д6М – модернізована оглядова станція, котра зазвичай входить в склад ЗРС С-300, відповідає всім вимогам сьогодення й наразі постачається в ЗСУ;
Передана ЗСУ у травні 2020 року модернізована РЛС 36Д6М від КП НВК Іскра
Передана ЗСУ у травні 2020 року модернізована РЛС 36Д6М від КП "НВК "Іскра"
  • МР-1 – високомобільний радар метрового діапазону радіохвиль, який здатен виявляти повітряні цілі побудовані за Stealth-технологіями й незабаром може стати одним зі "стовпів" (разом з модернізованою під вимоги ЗСУ РЛС 90К6) виявлення цілей в перспективному українському комплексі ЗРК середньої дальності.
Метрова високомобільна РЛС МР-1 від КП НВК Іскра
"Метрова" високомобільна РЛС МР-1 від КП "НВК "Іскра"

Також відзначається, що представники КАВА детально ознайомилась з перспективними розробками які сьогодні пропонує підприємство, за всіма напрямками: засобами радіоелектронної боротьби, радари кругового огляду, а також контрбатарейні та багатофункціональні радари.

Делегація КАВА на КП НВК Іскра
Делегація КАВА на КП "НВК "Іскра"

Окрім цього делегацію військових аташе ознайомили й з оновленим складально-монтажним виробництвом та новою ділянкою станків з числовим та програмним керуванням. Новітнє обладнання дає змогу держпідприємству імпортозамістити та осучаснити значну частину компонентів РЛС й виготовляти його значно бистріше та більш якісно.

Делегація КАВА на КП НВК Іскра
Делегація КАВА на КП "НВК "Іскра"

Нагадаємо, в рамках масштабного проекту оновлення виробництва за останні три роки НВК "Іскра" отримала близько 400 одиниць нового устаткування. Ще близько 300 одиниць сучасного обладнання планується отримати до кінця поточного року.

Церемонія обміну подарунками між очільником КАВА та директором НВК Іскра Юрієм Пащенко
Церемонія обміну подарунками між очільником КАВА та директором НВК "Іскра" Юрієм Пащенко
Читайте також: "Три в одному" від "Іскри": стали відомі подробиці про нову багатофункціональну РЛС (фото)