xcounter
#

За 50 км від кордону з РФ: скільки територій було деокуповано з 1 вересня

2452
Знищений російський Т-80БВМ
Знищений російський Т-80БВМ

Головнокомандувач ЗСУ розповів про успіхи українського війська на Харківщині

Сили оборони України з початку вересня цього року звільнили від російських окупаційних військ понад 3000 кв. км – про це повідомляє Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний.

Він відзначає, що на Харківщині українські військові просуваються не тільки на південному та східному напрямках, але й на північному – до кордону з РФ українському війську залишається близько 50 км.

Читайте також: Кремль офіційно визнав поразку під Ізюмом та замість жесту доброї волі - повідомив про перегрупування

Залужний також відзначає, що силами кількох підрозділів ЗСУ було звільнено такі села, як Байрак, Нова Гусарівка, Щурівка та Вільхуватка (ймовірно, йдеться про село, розташоване орієнтовно за 90 км від кордону в Нововодолазькому районі Харківської області. Ще одне село з назвою Вільхуватка розташоване у Великобурлуцькому районі Харківської області, орієнтовно за 9 км від кордону з РФ).

Головнокомандувач також відзначає, що завдяки захопленню російських укріпрайонів "Москва", "Омск" та "Питер" Сили оборони України змогли здійснити контрнаступ на Балаклію, Ізюм та Куп’янськ.

звільнені території харківщина
Орієнтовний стан на фронті на вечір 10 вересня від DeepState

Раніше Defense Express розповідав про те, що саме стало причиною успішних оперативно-тактичних дій ЗСУ та як українські військові несподівано нівелювали всі зусилля рашистів у районі Ізюму.

P.S: оновили матеріал з уточненням щодо села Вільхуватка.

Читайте також: ОК "Південь" говорить, що ЗСУ вже просунулись на Херсонщині на декілька десятків кілометрів