xcounter
#

ОК "Південь" говорить, що ЗСУ вже просунулись на Херсонщині на декілька десятків кілометрів

3463
Бойова робота самохідних артустановок 2С7 "Піон", фото – Ігор Ткачов, розмістила прес-служба 43-ої ОАБр, дата публікації – 1 вересня 2022 року
Бойова робота самохідних артустановок 2С7 "Піон", фото – Ігор Ткачов, розмістила прес-служба 43-ої ОАБр, дата публікації – 1 вересня 2022 року

Щоб дізнатись перелік уже звільнених населених пунктів, доведеться дочекатись окремого офіційного зведення

На деяких ділянках фронту на Півдні України ЗСУ вже мають просування вглиб оборони ворога від двох до декількох десятків кілометрів. Бойові результати Збройних Сил України на цьому напрямку тішать, Оперативне командування "Південь" постійно працює над тим, щоб ці успіхи були переконливішими.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявила речник ОК "Південь" Наталія Гуменюк, пише "Ліга.net". За її словами, Командування в найближчий час має оприлюднити перелік уже звільнених від рашистів населених пунктів на Півдні України.

Читайте також: Росіяни хотіли "затримати" ЗСУ на Харківщині за допомогою ТОС-1 "Буратино", але у них "щось пішло не так"
Бойова робота ЗСУ, ілюстративне фото з відкритих джерел

Поки що на сторінці Оперативного командування "Південь" можемо побачити такі зведення. Протягом 9 вересня 2022 року ЗСУ на цьому напрямку утилізували 75 рашистів, 9 танків, 8 бронемашин та автомобілів, 2 гаубиці "Мста-Б", паромну переправу орків у районі Львового та склад боєприпасів у Біляївці. При цьому наша авіація завдала 7 ударів, ракетно-артилерійські підрозділи виконали 330 вогневих завдань.

Про бойові результати ЗСУ за 10 вересня 2022 року станом на 12.00 повідомлень поки нема. Зате є вказівки, що "ворог продовжує намагання підтягнути запаси боєприпасів та резерви живої сили, вишукує альтернативні шляхи доставки озброєння та техніки". І що для "посилення" армії РФ прибув підрозділ "кадирівців" чисельністю в 1300 "багнетів".

Бойова робота ЗСУ, ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: ЗСУ натякнули, як використовують гігантські САУ "Піон" проти рашистів на Півдні