xcounter
#

ЗСУ збили 11 Shahed-ів, ще як мінімум 7 не долетіли до цілей, на жаль, є влучання у критичну інфраструктуру

1539
"Приземлений" Shahed, фото з Telegram-каналу народного депутата Олександра Федієнко
"Приземлений" Shahed, фото з Telegram-каналу народного депутата Олександра Федієнко

У ПС ЗСУ розповіли деталі про нічну атаку дронів-камікадзе типу Shahed

Підрозділи протиповітряної оборони Сил оборони України та ПС ЗСУ вночі 2 лютого відбили чергову атаку дронами-камікадзе типу Shahed-131/136 російського окупаційного війська — ворог випустив 24 ударні дрони з двох напрямків, Приморсько-Ахтарська, що у РФ, та з мису Чауда, що у тимчасово окупованому Криму. Цілився противник в об’єкти критичної інфраструктури на Дніпропетровщини.

Повітряні Сили Shahed
Інфографіка Повітряних Сил ЗСУ

Силами підрозділів ППО було знищено 11 ворожих безпілотників у межах Дніпропетровщини, Херсонщини, Кіровоградщини та Харківщини. Крім того, у ПС ЗСУ також повідомляють таке — що як мінімум ще сім дронів-камікадзе "не досягли своїх цілей і локаційно втрачені". Тут традиційно може бути два варіанти — або ж дрони впали через ті чи інші недоліки або ж цілком можливо у службі натякають на роботу РЕБ.

Читайте також: П'ять місяців на побудову нового війська з ультимативним ухилом на дрони: що пропонує Залужний

Нагадаємо — раніше у Нацполіції оприлюднили фото вцілілих "Шахедів", що "впали" на території України. Тоді ж повідомлялося про те, що Україна має сучасну розробку, що за допомогою радіоелектронного впливу може і саджати, і відхиляти ворожі безпілотники, втім, поки що деталей про цю систему зі зрозумілих причин не повідомляється.

дрон-камікадзе типу Shahed-136 РЕБ
Один з дронів-камікадзе типу Shahed, що "приземлився", ймовірно за допомогою дії РЕБ

Щодо нічної атаки, то, як раніше повідомили в "Укренерго", у результаті ворожого удару є пошкодження на одній з підстанцій, є знеструмлені побутові та промислові споживачі, водночас нещодавно у ДТЕК повідомили, що станом на восьму годину ранку повернули світло для 10500 родин.

БСТ-52 бойова частина для дронів-камікадзе Shahed
Бойова частина "БСТ-52" російського виробництва для Shahed-ів

Нагадаємо, раніше Defense Express розповідав, що РФ вже втретє змінила бойову частину ударного дрона типу Shahed, у результаті модернізації спеціально створена для безпілотника БЧ з індексом "БСТ-52" отримала додатково кумулятивний та запалювальний ефекти.

Читайте також: Як у РФ описали знищення "Ивановца" та ракетну атаку по аеродрому "Бельбек"