xcounter
#

Як у РФ описали знищення "Ивановца" та ракетну атаку по аеродрому "Бельбек"

52253
Результат одного з влучань по аеродрому "Бельбек"
Результат одного з влучань по аеродрому "Бельбек"

У РФ ще до оприлюднення відео встигли розповісти про "героїчну" аналоговнєтну оборону з відбиттям всіх атак України

Завдяки діям Сил оборони України 31 січня 2024 року об'єктивно можливо вважати найбільш вдалим та масованим використанням цілого спектра далекобійних засобів ураження, у результаті чого ворогу були завдані значні втрати.

Мова йде й про результативний удар по аеродрому "Бельбек" в окупованому Криму Повітряними силами, так й про потоплення ракетного катера "Ивановец" морськими дронами-камікадзе. Але на фоні цього можливо прослідкувати за тим, як у РФ все це коментували так звані "воєнкори".

Читайте також: Брак боєприпасів у ЗСУ за рік збільшився майже вдвічі: два листи від Міноборони до ЄС різницею у рік та тисячі снарядів

Зокрема один рашиський мілблорег з понад 1 млн підписників у Telegram написав дуже "захоплюючу" історію, як одразу дев'ять морських дронів вийшли з гирла Дунаю, але дістатися нібито змогли лише п'ять. У деталях описано, як всі вони були "знищені", хоча один й підірвався поряд з бортом катера, а ще чотири були "знищені" патрульними катерами та авіацією.

З огляду на таку фантазію пропагандистів залишається невідомим, які саме дрони так активно "знищували" рашисти. Бо на відео від ГУР зафіксована чудово спланована, послідовна атака мінімум шести дронів-камікадзе, які зграєю "загризли" ракетний катер "Ивановець", послідовно мінімум двічі уразивши його у корму, а потім мінімум трьома ударами - у борт, при цьому ще один дрон вже просто зафіксував ніс, який стирчав з води.

Також цей же мілблогер прокоментував й ракету атаку на аеродром "Бельбек" й за версією рашиської пропаганди, не менше трьох українських Су-24 у супроводі МіГ-29 та Су-27, запустили шість Storm Shadow/SCALP, а після цього ще шість, хоча Су-24 взагалі можуть нести лише по дві таких ракети. Й звісно всі були "збиті", лише одну нібито вдалось "перехопити" прямо над землею, але вона не завдала шкоди аеродрому.

У реальності ж мова йде про більш ніж успішну атаку Повітряних сил України, у результаті якої було уражено захищених командний пункт та/або центр зв'язку морської авіації ЧФ РФ, а також позиції радіолокаційних станцій. При цьому про ураження далеко не тільки наземних об'єктів, а саме заглиблених захищених споруд говорить зсув ґрунту.

Водночас у російських пропагандистів цілком вже відпрацьована тактика подальших коментарів. Зокрема цілком можливо очікувати, що у РФ почнуть розповідати, що ракетний катер "Ивановец" буде відремонтований за дуже короткий строк - буквально лише трохи підфарбують.

Як це вже було із великим десантним кораблем "Новочеркасск", від якого навіть остову не залишилось. Або розповідати про те, що "Ивановец" взагалі немає жодної бойової цінності.

Все що зашпилилось від ВДК "Новочеркасск"
Читайте також: Норвегія замовляє для себе додаткові NASAMS: строки виконання знову вказують на головну проблему