xcounter
#

Морські дрони ГУР МОУ зграєю потопили ракетний катер РФ "Ивановец" з П-270 "Москит" (відео)

11436
Морські дрони ГУР МОУ зграєю потопили ракетний катер РФ "Ивановец" з П-270 "Москит" (відео)

Під час атаки на ракетний катер "Ивановец" був застосований метод атаки зграєю

Головне управління розвідки Міноборони України оприлюднило відео та деякі деталі зі знищення морськими надводними дронами-камікадзе ракетного катера "Ивановец" Чорноморського флоту РФ.

Атака була здійснена одразу декількома дронами, які послідовно уразили російський військовий корабель, у результаті чого він затонув. Як повідомили у ГУР МОУ корабель був потоплений поблизу озера Донузлав біля окупованого Криму.

Читайте також: Брак боєприпасів у ЗСУ за рік збільшився майже вдвічі: два листи від Міноборони до ЄС різницею у рік та тисячі снарядів

На відео чудово видно, як перший дрон наближається до корми ракетного катера, який намагається відірватися та безрезультатно веде по ньому вогонь. Після першого удару, знову у корму "Ивановец" отримає ще один дрон, після чого залишається без ходу.

ракетний катер Ивановец молния морскій дрон

Далі справу завершують ще декілька морських дронів-камікадзе, які послідовно уражають ракетний катер у борт.

ракетний катер Ивановец молния морскій дрон

Вже після таких ударів "Ивановец" отримає значний крен, скоріш за все починає тонути.

ракетний катер Ивановец молния морскій дрон

Але щоб у ворога не було можливості його врятувати, справу завершує ще один удар, у результаті чого ще один дрон вже фіксує лише ніс ракетного катера "Ивановец".

ракетний катер Ивановец молния морскій дрон

Таким чином у цій атаці на одну ціль було виділено від шести морських дронів.

Зазначимо, що ракетный катер "Ивановец" належить до проєкту 1241 "Молния", був спущений на воду у 1989 році. Штатним озброєнням катера є чотири протикорабельні ракети П-270 "Москит" з дальністю пуску у 90-120 км у старих версіях, та, за деклараціями рашистів, до 240-250 км у випадку запуску за висотною траєкторією в оновленій версії.

Ракетный катер Ивановец
Ракетный катер "Ивановец" у стані до знайомства з українськими морськими дронами

Екіпаж катера складає 41 особу, водозаміщення - 493 тонни, довжина - 56 метрів. Тобто попри класифікацію, як катер - це доволі велика бойова одиниця. Загалом у складі Чорноморського флоту РФ у строю залишилось лише два таких ракетних катери.

Читайте також: Норвегія замовляє для себе додаткові NASAMS: строки виконання знову вказують на головну проблему