xcounter
#

ЗСУ викосили 2-ий армійський корпус "ЛНР": зі штатної чисельності після всіх мобілізації залишилась половина

9236
ЗСУ викосили 2-ий армійський корпус "ЛНР": зі штатної чисельності після всіх мобілізації залишилась половина

Некомплект 2-го армійського корпусу складає 8 тисяч при штатній чисельності на 2021 рік у 15 тисяч осіб

Генеральний штаб Збройних Сил України повідомив про катастрофічний некомплект особового складу так 2-го армійського корпусу так званої "ЛНР", який підпорядкований 8-ї загальновійськовій армії збройних сил РФ. Фактично мова йде про знищення понад половини цього з'єднання від штатної чисельності попри постійну насильницьку мобілізацію.

"Тривають заходи примусової мобілізації особового складу на тимчасово окупованій території Луганської області. Мобілізовані мають слабку підготовку та незадовільне комплектування засобами захисту. На даний час поточний некомплект підрозділів 2-го армійського корпусу 8-ї загальновійськової армії збройних сил російської федерації складає близько 8-ми тисяч осіб", - йдеться у вечірньому зведені.

Читайте також: Чому бійці ЗСУ вже давно не бачили авіацію РФ на Херсонщині та яку українську зброю вважають найкращою

Варто зазначити, що штатна чисельність 2-го армійського корпусу на рівні 2021 року оцінювалась у 15 тисяч осіб. Водночас перед вторгненням РФ у "ЛНР" розпочалась насильницька мобілізація та активне залучення найманців. Вже під час бойових дій примусові заходи з добору гарматного м'яса на окупованому Донбасі отримали масовий характер.

мобики

Таким чином, цілком ймовірно, що загальні втрати у вбитих, полонених та поранених у 2-у армійському корпусі вже перевищили його штатну чисельність. Також це говорить про радикальне зменшення або повну втрату боєздатності підрозділів цього з'єднання, яке налічувало, з основних сил, чотири окремих мотострілецьких бригади, артилерійську бригаду, мотострілецький полк та окремий танковий, розвідувальний та спеціального призначення батальйони.

Читайте також: Тил ворога у вогні: до чого призведе методичне знищення складів армії РФ - не тільки про боєприпасний голод
ТЕГИ Війна