xcounter
#

ЗСУ мають трофейну станцію "Торн-МДМ": ворог залишився без важливого засобу РЕР

8283
ЗСУ мають трофейну станцію "Торн-МДМ": ворог залишився без важливого засобу РЕР

Тепер ЗСУ можуть перевірити, на що ж здатна розпіарена російська РЕР

Збройні Сили України мають ще один важливий та цінний трофей – це рашистська станція радіоелектронної розвідки "Торн-МДМ". Фото цього трофею нещодавно з’явилися у соціальних мережах.

Торн мдм система РЕР
Трофейний комплекс РЕР "Торн-МДМ"

Цей автоматизований мобільний комплекс призначений для пошуку, аналізу та реєстраціі сигналів у KX та УКХ діапазонах, а також пеленгування та визначення місцеположення пеленгаційним способом ДРВ, які знаходяться на відстані до 70 км. Був прийнятий на озброєння ЗС РФ у 2012 році.

Читайте також: Агресор перейшов на мотлох, наші воїни взяли як трофей БМП-1 та "Рапіру"

Апаратура автоматизованого мобільного комплексу "Торн-МДМ" розміщується в кузові-фургоні на шасі вантажного автомобіля типу "Камаз". Комплекс може застосовуватись автономно або у складі пеленгаторної системи (два i більше однотипних виробів).

Антена комплексу "Торн-МДМ"

До складу комплексу входять: апаратна машина; пост пеленгування в діапазоні ВЧ; пост пеленгування в діапазоні дуже високих частот (ДВЧ) та ультрависоких частот (УВЧ); пост радіоперехоплення в діапазоні ДВЧ та УВЧ, який забезпечує проведення аналізу протоколів управління та обміну інформацією у телекомунікаційних системах, а також багатоканальне радіоперехоплення у пейджерних, стільникових та транкінгових мережах; апаратура зв’язку та навігації, включаючи два комплекти апаратури зв’язку (апаратура передачі даних WaveLine, частотний діапазон 2,4 ГГц), два комплекти апаратури оперативно-командного зв'язку (радіостанція IC-F1020, частотний діапазон 140-170 МГц), приймач навігаційних сигналів.

Робочі місця операторів комплексу
Робочі місця операторів комплексу

Спосіб визначення координат ДРВ — пеленгаційний. Тип пеленгатора — кореляційний інтерферометр з цифровою обробкою сигналів. Спосіб управління пеленгаторною групою – автономно- командний. Дальність дії: в YKX діапазоні – до 30 км, в KX діапазоні – до 70 км. Достовірність пеленгування — не гірше 0,9. Основні TTX автоматизованого комплексу PP "Торн-МДМ".

Читайте також: Бійці ССО затрофеїли черговий зразок "супертехніки" рашистів