xcounter
#

ЗСУ мають роботу для 155-мм САУ: знищити ворожі 203-мм "Піони" та РСЗВ "Ураган", що воюють з будинками

20713
САУ CAESAR, фото ілюстративне
САУ CAESAR, фото ілюстративне

Поки ЗСУ очікують на HIMARS, 155-мм САУ від союзників мають добре "покошмарити" ворога

Російська окупаційна армія продовжує злочинно обстрілювати українські міста з важкої ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню.

Як повідомляє Оперативне командування "Південь", вчора, 1 червня, ворог знову обстріляв Миколаїв з 203-мм важких САУ 2С7 "Піон" та РСЗВ "Ураган".

Читайте також: "Випускайте Кракена": Сухопутні війська ЗСУ показали видовищний залп чотирьох 203-мм САУ 2С7 "Піон"
РСЗВ
РСЗВ "Ураган" збройних сил РФ

Зазначається, що самохідна артустановка "хаотично гатила" по житлових кварталах, а РСЗВ використали для знищення промислової інфраструктури. У результаті злочинних дій ворога одна людина загинула, як мінімум три – отримали поранення.

У контексті цієї новини варто нагадати, що Збройні Сили України вже не раз демонстрували свій професіоналізм у "полюванні" на ворожі позиції. Наприклад, раніше у 45-ій окремій артилерійській бригаді розповідали, як за допомогою космічної розвідки та БПЛА Spectator знищили позиції окупантів за допомогою 203-мм САУ "Піон".

Водночас інколи позиції ворожої зброї підказують і самі рашисти – завдяки цьому Збройним Силам України вдалося знищити перший 240-мм самохідний міномет "Тюльпан" окупантів.

Тож здається, що для САУ CAESAR та інших 155-мм самохідних гаубиць, які ЗСУ отримають від союзників, а також для БПЛА з’явилася нова надважка задача – вистежити та влучними пострілами знищити ворожі САУ "Піон" та РСЗВ "Ураган", дальність стрільби яких становить 47,5 та 35,8 км відповідно.

240-мм міномет
Рашистський "Тюльпан" на Луганщині, що опинився в прицілі нашої артилерії

Водночас нагадаємо, що з появою систем HIMARS дальність реактивної артилерії ЗСУ збільшиться до 70 км, що дозволить нашим військовим ефективніше та на більших відстанях "демілітаризовувати" ворожу зброю, яка нищить українські міста.

Читайте також: 203-мм аргументи від 2С7 "Піон": українські артилеристи показали, як завдають ударів по армії РФ (фото, відео)