xcounter
#

З’явилося відео знищеного комплексу РЕБ армії РФ "Леєр-2", це перша зафіксована втрата цінної системи

39921
Комплекс РЕР та РЕБ 85Я6 "Леєр-2"
Комплекс РЕР та РЕБ 85Я6 "Леєр-2"

ЗСУ збирають "колекцію" зі знищеної російської зброї

Збройні Сили України продовжують нищити новітню зброю російської окупаційної армії – цього разу у мережі з’явилося відео зі знищенням доволі сучасного російського комплексу РЕБ.

Як зауважують в Ukraine Weapon Tracker, на відео вище – перша задокументована втрата армією РФ цінного комплексу радіоелектронної боротьби "Леєр-2" на базі шасі бронеавтомобіля "Тигр". Зазначається, що комплекс був знищений ще весною, ймовірно, в Миколаївській області.

Читайте також: Скільки "жере" одна БТГр РФ: розрахунок забезпечення у снарядах, паливі та провіанті

Російський автоматизований мобільний комплекс РЕР та РЕБ 85Я6 "Леєр-2" був розроблений "Военно-промышленной компанией" и ВНИИ "Эталон", що входять до складу концерну "Вега".

Комплекс "Леєр-2"
Комплекс "Леєр-2"

Комплекс для РФ доволі новий – перші екземпляри поступили на озброєння у 2012 році. Використовується для проведення радіорозвідки, виявлення джерел радіовипромінювання та здійснення радіо придушення радіоелектронних засобів (РЕЗ), а також для імітації роботи РЕЗ різного озброєння та техніки.

Комплекс є на озброєнні як сухопутних, так і повітряно-десантних військ армії РФ. Стверджується, що "Леєр-2" призначений для роботи у безпосередній близькості від переднього краю противника задля збільшення його ефективності.

Комплекс РЕБ РБ-341В "Леєр-3"
Комплекс РЕБ РБ-341В "Леєр-3"

Нагадаємо, у березні Defense Express розповідав про те, що ЗСУ знищили комплекс РЕБ РБ-341В "Леєр-3" російської армії. Водночас наразі у наших військових з’явилася нові цілі на Запорізькому напрямку, де ворог розташував низку своїх систем РЕБ.

Читайте також: Як протидроновий "Репеллент" рашистів виявився безсилим проти БПЛА наших захисників