xcounter
#

Як протидроновий "Репеллент" рашистів виявився безсилим проти БПЛА наших захисників

7424
Комплекс радіоелектронної боротьби "Репеллент", ілюстративне фото з відкритих джерел
Комплекс радіоелектронної боротьби "Репеллент", ілюстративне фото з відкритих джерел

Чергове російське "вундерваффе" поховали снаряди нашої артилерії на Херсонщині

АрміяInform розповідає, що артилерія Збройних Сил України знищила новітній комплекс радіоелектронної боротьби армії РФ "Репеллент", що був розташований на околицях тимчасово окупованого Херсона.

Схоже, маємо повторення історії, коли "протидроновий" комплекс РЕБ орків був знищений за підтримки БПЛА наших захисників, що власне й наводив артилерію.

Читайте також: Які системи РЕБ "засікають" для окупантів мобільники наших бійців на передовій
Комплекс радіоелектронної боротьби "Репеллент", ілюстративне фото з відкритих джерел

Тим більш, що в рашистського "Репеллента" формально прописане завдання прикривати об’єкти інфраструктури, військові бази, аеродроми або ж війська на полі бою від малих БПЛА противника.

При цьому кремлівські пропагандони стверджували, що для виявлення та придушення дрона "Репелленту" потрібно лише 30 секунд, при цьому радіус дії начебто складає аж 30 кілометрів.

Зовнішній вигляд комплексу радіоелектронної боротьби "Репеллент" та робоче місце оператора, ілюстративне фото з відкритих джерел

Але як показала практика, цей ворожий "чудо-комплексЦ РЕБ абсолютно нездатний боротись із розвідувальними безпілотниками та дронами-камікадзе, що мають власну інерційну систему навігації та здатні діяти в автономному режимі. Іншими словами – 17-метрова телескопічна щогла зі станцією перешкод на "Репелленті" годиться для боротьби проти хіба що найбільш примітивних безпілотників.

Вкрай низькі реальні характеристики російського комплексу РЕБ "Репеллент" вперше проявились ще в 2020 році, під час війни за Карабах, коли Азербайджан знищив як мінімум один такий комплекс, що належав Вірменії.

Знищений Азербайджаном вірменський комплекс РЕБ "Репеллент" під час війни за Карабах в 2020 році, зображення з відкритих джерел
Читайте також: З’явилися нові фото "майбутнього безпілотної авіації" від турецької Baykar Makina