xcounter
#

З’явилося дійсно унікальне відео, як наша БМП Bradley розстріляла FPV-дрон рашистів

6124
Фото — 47-а ОМБр
Фото — 47-а ОМБр

У 47-й ОМБР показали вражаючі кадри, як екіпаж бойової машини піхоти майстерно поцілив у ворожий дрон

Пресслужба 47-ї окремої механізованої бригади оприлюднила цікаве відео, на якому можна побачити дійсно унікальний випадок, коли екіпажу американської бойової машини M2 Bradley з 25-мм гармати вдалося поцілити та, ба більше, знищити один з FPV-дронів російського окупаційного війська, яким, ймовірно, ворожий оператор хотів влучити в нашу БМП.

Це фактично перший випадок, коли ми фіксуємо знищення FPV-дрона з Bradley, і це дійсно складна ціль, яка вимагає високого рівня майстерності від екіпажу машини. Тож такий варіант, як бачимо, теж може бути одним з можливих способів боротьби з цією загрозою.

Читайте також: Німеччина мала 40 батарей Patriot в часи "Холодної війни", зараз навіть менше 12, чому так

Як наголошують у повідомленні 47-ї окремої механізованої бригади, протягом останнього місяця окупанти надзвичайно активно використовують FPV-дрони на Покровському напрямку — лише в зоні відповідальності бригади за день фіксується запуск більше сотні дронів.

Тому масштабування і пошук нових способів боротьби з FPV-дронами — від варіантів сховатися від загрози до її безпосереднього знищення — сьогодні є надважливим напрямком для українського війська.

БМП Bradley FPV-дрон
Кадр ураження FPV-дрона з БМП Bradley, скріншот з відео 47-ї ОМБр

Водночас за кордоном, зважаючи на досвід ЗСУ у цьому питанні, пропонують своїм клієнтам для захисту від FPV дронів навіть й такі варіанти, як дробовики зі спеціалізованими боєприпасами ALDA чи кулемети або ж автоматичні гранатомети з боєприпасами з повітряним підривом. Такі компанії, як Beretta Holding та FN Herstal відзначають зростання попиту у цьому напрямку.

Разом з тим, завдання FPV-дронів на полі бою станом на сьогодні вже виходять за межі ураження наземних цілей, що яскраво демонструють наші Сили оборони України. Так, протягом останнього місяця у мережі з’явилося чимало відео, як українські оператори FPV-дронів майстерно "приземляють" російські розвідувальні безпілотники, такі як "Орлан" чи Zala.

Водночас раніше Defense Express детально аналізував, чи може антидроновий комплекс на базі FPV стати "чарівною паличкою" проти безпілотників ворога і чому це все насправді не так просто. А підрозділу Signum 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" за допомогою FPV-дронам вдалося збити й таку складну ціль, як дрон-камікадзе "Ланцет".

Читайте також: Пильне "око" розвідників за два роки вполювало тисячі об’єктів російських військ і не тільки