xcounter
#

Збройні Сили готуються до других за цей рік стрільб на "Ягорлику": можливо, випробують "Богдану"

5765
Генштаб ЗСУ ще у липні говорив про випробування стрільбою цієї САУ на 40 кілометрів
Генштаб ЗСУ ще у липні говорив про випробування стрільбою цієї САУ на 40 кілометрів

Навчання ЗСУ на "Ягорлику" триватимуть 21 день. Можливо, у цей період відбудуться не тільки заходи бойової підготовки, але й також – показові випробування перспективних зразків озброєння

З 9 по 30 вересня цього року Збройні Сили України планують провести навчання з бойовою стрільбою на полігоні "Ягорлик" в Херсонській області. Про це свідчить повідомлення Херсонської обласної державної адміністрації. Інші деталі майбутніх навчань ЗСУ в Ягорлику – невідомі. Але можемо додати наступне. Це будуть уже другі за поточний рік навчання Збройних Сил України на полігоні "Ягорлик".

Запуск ракети комплексу С-300 на полігоні "Ягорлик", фото ілюстративне

Перші навчання відбувались з 1 по 3 червня 2021 року. Для їх проведення були залучені розрахунки зенітно-ракетних військ Повітряних Сил України Головне завдання, що відпрацьовувалось під час цих навчань – відбиття повітряної атаки умовного противника.

Читайте також: Монастирський хоче додаткові Ан-32П і нічого не говорить про контракт на Ан-178

Настільки тривалий оголошений період навчань – з 9 по 30 вересня 2021 року, тобто 21 день – наштовхує на думку, що у цей період окрім заходів бойової підготовки можуть також відбутись і випробування перспективних зразків озброєнь для ЗСУ.

Випробування нових систем озброєнь для ЗСУ крізь "призму" апаратури на полігоні "Ягорлик", фото ілюстративне

Зокрема, на початку липня цього року заступник начальника Генерального штабу Збройних Сил України генерал-лейтенант Радіон Тимошенко заявляв, що на на полігоні "Ягорлик" "незабаром відбудуться стрільби артилерійської системи "Богдана" на дальності до 40 кілометрів".

З часу цієї заяви минуло два місяці, про факт нових випробувальних стрільб "Богдани" - нічого невідомо. Можливо, вони відбудуться на "Ягорлику" саме у цей проміжок між 9 та 30 вересня цього року.

САУ 2С22 "Богдана", проекція ззаду

В свою чергу, Віце-прем'єр-міністр України - Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський заявляв, що на осінь призначені державні випробування керованого ракетного комплексу "Вільха-М", що мають стати фінальним етапом перед початком серійного виробництва ракет цього типу для Збройних Сил України.

Можливо, державні випробування "Вільхи-М" пройдуть теж у період 9-30 вересня на "Ягорлику".

Пуски ракет "Вільха" під час стратегічних командно-штабних навчань "Об’єднані зусилля-2020" у вересні минулого року
Читайте також: В Туреччині заклали кіль першого корвету Ada для ВМС України