xcounter
#

Завод імені Малишева поставить ХКБМ вісім нових корпусів для бронетехніки

4906
Нові БТР-4Е передані ЗСУ у Харкові 6 грудня 2021 року
Нові БТР-4Е передані ЗСУ у Харкові 6 грудня 2021 року

Вартість замовлення становить 12,3 млн гривень, а строк постачання вказаний до кінця 2022 року

ДП "Харківське конструкторське бюро з машинобудування ім. О.О. Морозова" підписало контракт з ДП "Завод імені В. О. Малишева" на постачання партії корпусів для бронетехніки.

Відповідна інформація (дата укладання контракту 18 листопада 2021 року) була оприлюднена на майданчику Prozorro в обмеженому звіті.

Читайте також: Сухопутні війська ЗСУ озвучили нарис вимог до нової легкої БМП (ексклюзив)
тендер

Загальна сума контракту становить близько 12,3 млн гривень при вартості однієї одиниці виробу "деталі БТТ (корпус)" у 1,54 млн грн. Про які саме корпуси йде мова – не повідомляється, однак, з огляду замовлення на ХКБМ великої партії нових БТР-4Е, ймовірно, мова йде саме про складові для них.

БТР-4Е
"Морський" БТР-4Е адаптований для ВМСУ під час першої презентації на харківському заводі у грудні 2020 року

Нагадаємо, ще у 2020 році Міноборони України замовило у ХКБМ 77 БТР-4 різних модифікацій (60 "морських" для ВМСУ та 17 "сухопутних"). Але, станом на кінець минулого року було відомо лише про передачу 10 нових БТР-4Е Сухопутним військам ЗСУ (церемонія передачі бронетранспортерів 92 бригаді відбулася 6 грудня минулого року).

ЗСУ
Передача нової та модернізованої бронетехніки (серед якої були й 10 нових БТР-4Е) ЗСУ у Харкові 6 грудня 2021 року

При цьому, за інформацією Defense Express, наданою джерелом з Міноборони України, у 2021 році за контрактом ХКБМ мали поставити ЗСУ 25 нових машин. Зрив термінів постачання на держпідприємстві пояснили проблемами пов’язаними з епідемією COVID-19.

У поточному році КБ імені Морозова має поставити вже понад 40 нових машин. З огляду на давні проблеми з постачанням нових корпусів від приватного ЛКМЗ у Концерні, схоже, вирішили "мобілізувати" всі наявні потужності. Зокрема, наприкінці 2021 року нові корпуси ХКБМ відвантажив "Житомирський бронетанковий завод". Також до роботи планували залучити й КБТЗ.

Читайте також: Міноборони обіцяє, що продовжить давати нові замовлення для НВК "Іскра"