xcounter
#

Міноборони обіцяє, що продовжить давати нові замовлення для НВК "Іскра"

2389
1Л220УК "Зоопарк-3" виробництва НВК "Іскра", фото ілюстративне
1Л220УК "Зоопарк-3" виробництва НВК "Іскра", фото ілюстративне

В бюджеті на 2022 рік є гроші на закупку нових РЛС та іншої продукції для українського війська, запевняють в оборонному відомстві України

Міністерство оборони України спільно з представниками "Укроборонпрому" та НВК "Іскра" провело нараду, під час якої обговорили плани співпраці у 2022 році.

В оборонному бюджеті на 2022 рік є кошти на закупівлю нових РЛС та іншої продукції, необхідної для посилення ППО України. Відтак, Міноборони зацікавлене відновити ритмічну роботу НВК "Іскра". Про це йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства оборони України.

Читайте також: США мають оперативно запровадити програму ленд-лізу для України на тлі військової загрози від РФ

Наголошується, що НВК "Іскра" минулий, 2021 рік, завершило із позитивним результатом. Однак із-за наслідків пандемії коронавірусу, ритмічність роботи підприємства була дещо порушена.

Щоб виправити таку ситуацію, Міноборони, представники Концерну та НВК "Іскра" сформували план спільних кроків, аби в 2022 році відновити ритмічну роботу підприємства флагмана радарної галузі України.

РЛС "Фенікс" 80К6КС1 виробництва НВК "Іскра", фото ілюстративне

Як раніше писав Defense Express, раніше керівництво НВК "Іскра" заявило, що було вимушено призупинити роботу підприємства по причині відмови Міноборони від усіх замовлень, даних підприємству.

За два дні потому, 13 січня цього року Міноборони заперечило факт відмови від замовлень, виданих НВК "Іскра". Тоді в оборонному відомстві заявили, що суперечка є лише за одним контрактом, за яким виникла дебіторська заборгованість в 58 мільйонів гривень.

Один з цехів підприємства "Іскра", ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: Чому засоби радіоелектронної боротьби та розвідки набувають дедалі більшого значення