xcounter
#

Міноборони заперечує, що скасувало замовлення для НВК "Іскра"

2857
Один з цехів підприємства "Іскра", ілюстративне фото з відкритих джерел
Один з цехів підприємства "Іскра", ілюстративне фото з відкритих джерел

В оборонному відомстві говорять, що суперечка є лише за одним контрактом, за яким виникла дебіторська заборгованість в 58 мільйонів гривень

Міністерство оборони України налаштоване продовжувати у правовому полі співпрацю з КП "Науково-виробничий комплекс "Іскра", що входить до складу ДК "Укроборонпром".

Умова – неухильне дотримання законодавства та належне виконання зобов’язань за діючими контрактами. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Міноборони України.

Читайте також: Фенікс, Зоопарк, 1Л300, Резидент та інші розробки НВК "Іскра": розмова з директором Юрієм Пащенко (відео)
1Л220УК "Зоопарк-3" виробництва НВК "Іскра"

Зокрема, в оборонному відомстві розповідають, що у 2021 році співпрацювали з з КП “НВК “Іскра” за чотирма контрактами. Зокрема, в грудні минулого року – провели проплату в 51 мільйон гривень за двома контрактами, які виконувались успішно.

"У зазначений період Міністерство неодноразово здійснювало авансування виконання замовлень, а також позитивно реагувало на обґрунтовані прохання підприємства про перенесення термінів поставки продукції, коли для цього були правові підстави", - запевняють в Міноборони.

РЛС "Фенікс" 80К6КС1 виробництва НВК "Іскра"
"Тертя" з НВК "Іскра", як стверджують в оборонному відомстві, виникло лише за один контрактом, по якому в серпні-жовтні 2021 року підприємство начебто не виконало вчасно свої зобов’язання. Відтак – виникла дебіторська заборгованість в понад 58 мільйонів гривень, до погашення якої Міноборони не може далі давати аванси на виконання робіт.

"Авансування буде відновлено у разі погашення дебіторської заборгованості підприємством, або на виконання відповідного рішення суду, яке дозволить Міноборони здійснювати фінансування у межах діючого законодавства", - говорять в прес-службі оборонного відомства.

Одна зі станцій комплексу РЕБ "Мандат" виробництва НВК "Іскра"
В свою чергу, прес-служба "Укроборонпрому" заявляє, що керівництво Концерну вирішило провести службову перевірку по ситуації навколо НВК "Іскра".

Для проведення перевірки сформована комісія, яку очолив заступник генерального директора з питань виробництва Ігор Фоменко. "Укроборонпром та Міністерство оборони України спільно працюють над вирішенням цієї ситуації, щоб якнайшвидше забезпечити передачу високотехнологічного обладнання до Збройних Сил України", - наголошують в прес-службі Концерну.

Як раніше писав Defense Express, раніше керівництво НВК "Іскра" заявило, що було вимушено призупинити роботу підприємства по причині відмови Міноборони від усіх замовлень, даних підприємству.

Читайте також: Сухопутні війська отримали партію відремонтованих ЗСУ-23-4М "Шилка"