xcounter
#

США мають оперативно запровадити програму ленд-лізу для України на тлі військової загрози від РФ

Ці та інші поради - у актуальному дослідженні від американских аналітиків CSIS
Допомоги Україні треба більше і швидше
Допомоги Україні треба більше і швидше
3695

Американський Центр стратегічних і міжнародних досліджень (CSIS) оприлюднив актуальне дослідження під назвою Russia’s Possible Invasion of Ukraine ("Варіанти російського вторгнення в Україну"), де запропонував низку порад для США та НАТО на тлі тривожної реальності

У самому дослідженні Russia’s Possible Invasion of Ukraine подано аналіз дій РФ та представлено шість різних сценаріїв російського військового вторгнення, які актуалізовані з огляду на поточну ситуацію: дипломатичне загострення та накопичення сил армії РФ поблизу кордонів України.

агресія
Одне з супутникових зображень накопичення техніки РФ поблизу України, яке наводиться у дослідженні від CSIS

Сasus belli - привід для нападу можє варіюватися від прямого зриву переговорів з безпеки, що тривають, до організованого інциденту, подібного до провокацій у Мукдені, Глейвіці та Майнілі, які виправдовували вторгнення Японії в Маньчжурію, Німеччини - на Польщі та напад Радянського Союзу на Фінляндію, відповідно.

Читайте також: Скільки бронетехніки та артилерії у батальйонних групах РФ біля кордонів України

" Химерне твердження міністра оборони РФ Сергія Шойгу, розміщене на офіційному сайті Кремля про американських найманців, які готують "провокацію" з використанням хімічної зброї в Україні, є зловісним і може передвіщати саме той тип "інциденту", який Кремль готує" - не виключають автори дослідження Russia’s Possible Invasion of Ukraine, з яким більш детально можна ознайомитсь за цим посиланням.

Напрями російського війського наступу на Україну очами експертів США

Також у дослідженні представлені рекомендації від CSIS владі США, їхнім союзникам та партнерам на випадок, якщо політико-дипломатичне стримування не спрацює і російські війська вторгнуться в Україну.

Танковий огонь

- Ввести жорсткі економічні та фінансові санкції проти Росії, включаючи відключення російських банків від глобальної системи SWIFT.

- Прийняти закон про ленд-ліз XXI століття, щоб безкоштовно забезпечити Україну військовою технікою, зброєю та іншим.

Такі ЗРК були б гарною підтримкою для України

Пріоритетними елементами будуть: системи ППО, протитанкові та протикорабельні системи; системи РЕБ та кіберзахисту; боєприпаси для стрілецької зброї та артилерії; автомобільні та авіаційні запчастини; ПММ; сухпайки; медичне забезпечення; інші потреби збройних сил, що необхідні у тривалих бойових діях.

Ця допомога може здійснюватися відкритими засобами за допомогою ЗС США, включаючи спеціальні операції, або це може бути таємна операція, санкціонована президентом США та очолювана ЦРУ.

Бойова машина піхоти Bradley випускає протитанкову ракету TOW
Бойова машина піхоти Bradley випускає протитанкову ракету TOW

- Надавати розвіддані, щоб Україна мала можливість порушити російські лінії зв'язку та постачання, а також попереджати про повітряні та морські атаки та місцезнаходження всіх основних підрозділів РФ.

- Запропонувати гуманітарну допомогу, щоб допомогти Україні впоратися з біженцями та внутрішньо переміщеними особами. Ця допомога, можливо, також має бути поширена на союзників НАТО на кордонах України для біженців, що прямуватимуть на захід.

Спільні маневри російських та білоруських військових під час навчань
Спільні маневри російських та білоруських військових під час навчань "Запад-2021", фото - прес-служба Міноборони РБ

- Надавати економічну та енергетичну підтримку Україні та союзникам по НАТО у зв'язку з очікуваним порушенням постачання російського газу до Європи.

- Вести публічну дипломатію та медіа-трансляції на Україну та на весь світ, у тому числі - і на Росію, щоб точно відображати те, що відбувається.

БМП-2 ЗС України

- Забезпечити дипломатичний тиск на Білорусь, щоб заборонити доступ Росії на її територію для нападу на Україну. Це критично важливо, тому що використання Росією залізничних та автомобільних мереж Білорусі загрожуватиме стратегічним поворотним рухом на північнму фланзі України.

агресія РФ
Можливий обхідний маневр російських військ з території Білорусі

- Координувати дії з неурядовими організаціями та Міжнародним кримінальним судом, щоб задокументовувати всі військові злочини, вчинені проти українського народу, та вимагати відшкодування збитків після закінчення війни.

Підготовка до пуску ПТРК FGM-148 Javelin на навчаннях у зоні ООС наприкінці 2021 року
Підготовка до пуску ПТРК FGM-148 Javelin на навчаннях у зоні ООС наприкінці 2021 року
Читайте також: Відправка в Україну машин HMMWV та БМП Bradley з ракетами TOW-2 – ефективне рішення проти танків РФ, вважають у США