xcounter
#

ЖБТЗ відправив на ХКБМ перший корпус БТР-4Е власного виробництва (фото)

2901
Перший "серійний" корпус плаваючого БТР-4Е виготовлений на ЖБТЗ
Перший "серійний" корпус плаваючого БТР-4Е виготовлений на ЖБТЗ

Мова йде про так званий "морський" варіант БТР-4Е, який має бути поставлений ВМСУ в рамках замовлення на 60 бронетранспортерів

ДП "Житомирський бронетанковий завод" (входить до складу ДК "Укроборонпром") відвантажило ДП "Харківське конструкторське бюро з машинобудування ім. О.О. Морозова" перший серійний корпус БТР-4Е.

Відповідні світлини було оприлюднено на офіційній сторінці Facebook держпідприємства. Gрес-служба ЖБТЗ повідомила, що корпус призначений для виготовлення машини з покращеними "водохідними характеристиками", призначеної морській піхоті ВМСУ.

Читайте також: ЖБТЗ закінчує виготовлення перших трьох корпусів БТР-4Е, призначених для ХКБМ (відео)

На підприємстві також повідомили, що працюють над замовленням з виготовлення ще декількох корпусів аналогічних бронемашин. Ці роботи виконуються відповідно технологічним процесам із дотриманням визначених термінів.

"Морська" версія БТР-4Е на виставці "Зброя та Безпека-2021"

"Ми сподіваємося на постійні замовлення на цей вид продукції та гарантуємо її якість і вчасність постачання", – зазначив директор ЖБТЗ Геннадій Гращенков.

Як раніше розповідав Defense Express, на ХКБМ й досі не вирішили проблему стабільного виготовлення нових корпусів для БТР-4Е, що раніше "впиралась" у обмежені спроможності приватної компанії "Лозівський ковальсько-механічний завод" (ЛКМЗ).

З огляду на ці проблеми, декілька корпусів було замовлено на ДП ЖБТЗ, котре, як було заявлено на початку листопада цього року прес-службою ДК "Укроборонпром", має до кінця поточного року відвантажити партію (наразі відомо лише про три корпуси) нових для себе виробів.

Передача нової та модернізованої техніки ЗСУ у Харкові 6 грудня 2021 року

Також Defense Express розповідав, що ВМСУ замовило 60 "морських" бронетранспортерів з покращеними характеристиками плавучості. Крім цього, ХКБМ мало поставити ЗСУ "лінійні" машини (17 одиниць).

Однак наразі відомо лише про передачу ЗСУ однієї партії із 10 одиниць БТР-4Е.

Читайте також: Чергова партія модернізованих БМП-2 та БРЕМ-2 відвантажена ЗСУ