xcounter
#

За шість днів Україна отримала 17 000 одиниць протитанкової зброї від США та НАТО – The New York Times

4558
Протитанковий ракетний комплекс Javelin
Протитанковий ракетний комплекс Javelin

Водночас, попри активне постачання протитанкової зброї західними партнерами, актуальним для України залишається питання закриття неба від авіації та ракет російських окупаційних військ

Менш ніж за тиждень Сполучені Штати Америки та країни НАТО перекинули через кордони Польщі та Румунії понад 17 000 одиниць протитанкової зброї, у тому числі й ракети Javelin.

Таку цифру називають у виданні The New York Times. Разом з тим, у виданні зазначають й таке: "Зеленський досі вітав допомогу, але повторив те, що казав публічно – цієї допомоги вкрай недостатньо для вирішення важливої задачі. Він вимагає закриття польотної зони над Україною, зупинення експорту всіх російських енергоносіїв та нової поставки винищувачів".

Читайте також: Як користуватися Javelin інструкція від спецпризначенців (відео)

Водночас у виданні також зазначають й таке: "Щоб зрозуміти надшвидкісну природу поставок зброї, що наразі здійснюються, треба розглянути таке: пакет озброєнь на суму 60 млн доларів, який США анонсували у серпні минулого року, не був завершений до листопада.

Але коли 26 лютого Президент США затвердив військову допомогу у розмірі 350 млн доларів – майже у 6 разів більше – 70 відсотків цієї суми були доставлені за п’ять днів".

Читайте також: Наввипередки із Javelin та NLAW: як ПТРК "Стугна-П" знищує танк рашистів